Datum:
dinsdag 22 mei 2018 20:00
Type activiteit:
Lezing

Natuurvereniging Zuidwolde is in 1996 gestart met een vlinderproject. Dat heeft geleid tot een groot evenement in het jaar 2000 waarbij in Zuidwolde een veelzijdige vlinderweek is georganiseerd: VLINDER-2000.

De vlinderwerkgroep, die daaruit was ontstaan is met het werk doorgegaan en  één van de resultaten is het voortbestaan van de Vlindertuin in Zuidwolde en daarnaast is in 2010 het Vlinderommetje –een wandelroute pal rond de dorpskern van Zuidwolde- aangelegd. Op en rond het vlinderommetje is veel over vlinders te zien, maar ook veel over allerlei andere plant- en diersoorten; planten, vogels, paddenstoelen enz.

Joop Verburg, -voorzitter van Natuurvereniging Zuidwolde- toont in een kleurrijke presentatie, welke prachtige dingen op en rond het Vlinderommetje te zien en te beleven zijn. Joop vertelt de soms ongelofelijke verhalen en de prachtige plaatjes spreken voor zich. Zoveel bijzondere natuur en dat zo dichtbij.

Georganiseerd door:
Vertrekplaats:
Wijkcentrum Weijenbelt (zijingang bij autoparkeerplaats), Milieuraad: Campherbeeklaan 82A, Zwolle (wijk Berkum).
Kosten:
Contactpersoon: