woensdag 22 maart 2017

Geachte lezer of andere relatie van mijn Natuurdagboek,

Deze week begint de lente en verschijnt mijn boek Eilandgevoel over natuur en landschap op Schiermonnikoog. Het bevat korte verhalen die ik afgelopen jaren als natuurdagboek in Trouw publiceerde en die ik bewerkte voor dit boek. Behalve alle hoeken van het eiland komen ook diverse karakteristieke eilanders erin voor. Hieronder ziet u wat de uitgever erover zegt.

Ik hoop van harte dat ik u een plezier doe met dit boek waarin ik mijn liefde voor natuur en landschap in het algemeen en voor Schiermonnikoog in het bijzonder laat blijken. Het is via de boekhandel of bij de uitgever te bestellen. Als u er belangstelling voor heeft, kan ik u een gesigneerd exemplaar leveren. Of meerdere gesigneerde exemplaren natuurlijk. U kunt het boek bij mij halen in Groningen of Haarlem, of naar een van mijn lezingen komen of ik stuur het u voor 5,- extra op.

Als u het wilt bestellen, reageert u dan hier op dit bericht.

Hartelijke groet,
Koos Dijksterhuis

 

Iedere werkdag schrijft Koos Dijksterhuis in Trouw een kort verhaaltje over de natuur. Uit zijn stukjes blijkt zijn grote liefde voor alles wat leeft. Hij verwondert zich over het ogenschijnlijk gewone, waar vaak een verrassend verhaal achter zit.

Zijn mooiste verhalen schreef Koos over het door hem geliefde eiland Schiermonnikoog. Ze volgen in dit boek de seizoenen en geven prachtige inkijkjes in de eilander natuur, waarin Koos in zijn eentje of met anderen ronddwaalt.

Op Schiermonnikoog zijn bijna alle landschappen van Nederland te vinden: duinen, strand, wad, zee, kwelder, plas, moeras, bos, weiland, akker, tuin en bebouwing. Er is op Schiermonnikoog ook veel niet: files, parkeerproblemen, massavertier. Er is rust, ruimte en schone lucht. En er zijn eilanders: vriendelijke mensen die badgasten graag zien komen en gaan. Die badgasten zijn fijnproevers. Ze komen zonder auto naar misschien wel het mooiste en fijnste eiland van de wereld. Zoals Koos zegt: het paradijs bestaat niet, maar Schiermonnikoog komt in de buurt!

Eilandgevoel, uitgeverij Bornmeer, ISBN 978-90-5615-405-9, €15,-
Voor 5 euro extra kunt u van de auteur een gesigneerd exemplaar opgestuurd krijgen.

 

Deel deze pagina