vrijdag 27 april 2018

In onderstaande brochure worden een aantal misstanden benadrukt en toegelicht die er helaas bestaan over de ooievaar en het herintroductieproject van de ooievaar. In samenwerking met de Adviespraktijk voor Vogels hebben 6-VWO leerlingen van CSG Dingstede te Meppel in 2015 en 2016 hun profielwerkstukken hieraan gewijd (lees de eerder gepubliceerde artikelen over deze profielwerkstukken in 2015 en 2016 hier).

Conclusies uit deze profielwerkstukken gaven aan dat er alle reden is om bezorgd te zijn over de toekomst van de ooievaar en is het niet volledig terecht dat het herintroductieproject als een succes kan worden beschouwd (wat momenteel wel door de officiƫle instanties zo beschouwd wordt).

De negatieve beeldvorming over de ooievaar is niet gebaseerd op feiten en is op een merkwaardige manier een eigen leven gaan leiden. Van vogel- en natuurbeschermingsorganisaties mag verwacht worden dat deze door goede voorlichting opkomen voor de belangen van de ooievaar door onjuistheden en misstanden tegen te gaan.

Lees de brochure

Deel deze pagina