donderdag 28 september 2017

Herfsttijd is spinnentijd. Dit weekend was er weer de nationale tuinspinnentelling en nu het ’s morgens weer dauwt, zien we overal de grote ronde spinnenwebben weer. Maar het is niet alleen in de herfst dat er spinnen zijn. Spinnen komen het hele jaar rond en overal voor. Ze zitten in je tuin maar ook in je huis waar ze menig insect vangen waar je dan geen last meer van hebt.

Peter van Helsdingen is een van de weinige spinnenexperts in ons land die deze soort al jarenlang bestudeerd en er bovendien ook nog goed over kan vertellen. Aan de hand van een PowerPoint presentatie zal vertellen over de specifieke spinnensoorten die in Nederland voorkomen. Hij zal ons iets laten zien over hun bijzondere kenmerken en hoe ze hun prooi vangen.

Maken ze een web en hoe doen ze dat dan? Hoe zien de verschillende soorten web er uit. Bijvoorbeeld de hangmatspinnen of de trechterspinnen en natuurlijk ook de grote wielwebspin. Er zijn natuurlijk ook spinnen die geen web maken en hun prooi bijvoorbeeld achter hun prooi aanrennen of vanuit een hinderlaag overvallen. Kortom een lezing over boeiende eigenschappen van een voor velen onbekende soort.

U bent van harte welkom om de lezing bij te wonen.

Insectenwerkgroep KNNV Epe-Heerde

Datum: 28 september.

Plaats: Kulturhus Epe, Stationsstraat 25, 8161 CP, Epe.

Aanvang: 20.00 uur.

Deel deze pagina