vrijdag 29 maart 2019

Tijdens de vlot verlopen ledenvergadering op 28 maart traden twee bestuursleden af. Evert Ruiter is onze nieuwe voorzitter en ook Gabi Milder en Elja van Dongen nemen voortaan achter de bestuurtafel plaats. De aftredende bestuurders Dirk Maas en Henk van Blitterswijk werden met bloemen en een boek van de KNNV-uitgeverij bedankt voor bewezen diensten.

Na de pauze nam Bert Dijkstra ons mee naar de wadden. Hij vertelde over Rottumeroog en Rottummerplaat, twee eilandjes die iedereen kent maar waar slechts weinigen voet op mogen zetten. Bert doet daar periodiek vogeltellingen en hield een boeiend relaas over de geschiedenis, de wijzigende visies op het beheer en over de Rottummer vogel- en plantenwereld.

Op de foto: van links naar rechts: Peter van Dam, Elja van Dongen, Gabi Milder, Erwin de Visser en Evert Ruiter (vz.)

Zittend: Bert Dijkstra en Peter de Kraker