dinsdag 31 januari 2017
 
Het tegengeluid van 'Ibiza de Grevelingen', oftewel Brouwerseiland, wordt met de dag groter. 172 burgers en organisaties tekenden bezwaar aan tegen het recreatiepark op Schouwen-Duiveland.
Ze vrezen voor landschapsverpesting, aantasting van de natuur en het verdwijnen van publieke ruimte en een internationale surfspot. Teken ook tegen Brouwerseiland en help de petitie van Kustbeschermers naar de 10.000!

Een aantal natuurorganisaties uit de coalitie Bescherm de kust maken zich zorgen om de negatieve effecten van de aanleg van het recreatiepark.

Het plan omvat onder meer bijna 400 recreatiewoningen, 450 ligplaatsen, een hotel, winkels, watertaxi’s, rondvaartboten, beheergebouwen, een tramhalte, loodsen, drijvende gebouwen en kantoren.

De aanleg hiervan druisen in tegen de waarden die Bescherm de Kust wil beschermen zoals rust, weidsheid en ruimte. Ook ligt het plangebied deels in de waardevolle Grevelingen en vlakbij de Voordelta, Kop van Schouwen, Duinen Goeree en Kwade Hoek. Dit zijn allen kwetsbare Natura 2000 gebieden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel deze pagina