dinsdag 11 september 2018

In januari start opnieuw de basiscursus Vogels Kijken rond Zwolle o.l.v. Peter van Dam en tijdens excursies ondersteund door o.a. Hennie Bruggeman, Henk Selhorst en Warner Bruins Slot. De cursus is vooral bestemd voor beginnend vogelaars en de vogelaars die nog moeite hebben met het herkennen van veel soorten vogels in het vrije veld.

Gedurende tien cursusavonden en elf excursies verkennen we de ontwikkeling van de vogelwereld van de winter tot bijna in de zomer. Als de wintergasten vertrekken, laten allerlei blijvers hun voorjaarszang horen en arriveren zomergasten om bij ons een legsel jongen groot te brengen. Een ideale periode om zoveel mogelijk vogels te leren (her)kennen.

De avonden vinden altijd plaats op de dinsdagavond en duren van 19.45 tot 21.45 onder het genot van koffie of thee. Het bijbehorende cursusboek is geheel vernieuwd en voorzien van recent fotomateriaal. De kosten voor de cursus bedragen slechts 75 euro voor leden (van KNNV en IVN) en 100 euro voor niet-leden. Dit alles is natuurlijk exclusief de excursiekosten.

Data cursusavonden (altijd op dinsdag): 8, 15 en 29 januari, 5, 12 en 19 februari, 12 en 26 maart, 2 en 9 april.

Data excursies (op zaterdag): 12 januari, 2 en 16 februari, 9 en 23 maart, 6 en 20 april, 11, 18 en 25 mei en 15 juni (zaterdagavond).

Alle data zijn op dit moment onder voorbehoud. Waarschijnlijk wordt nog een tweetal woensdagavondexcursies toegevoegd.

De excursiedata en –doelen worden nog afgestemd op de cursus en de recente ontwikkelingen in de vogelwereld. In ieder geval wordt op een zaterdag ons prachtige vogeleiland Schiermonnikoog bezocht.

Leden van KNNV-afdeling Zwolle en IVN hebben tot 1 december 2018 voorrang bij de inschrijving. Daarna geldt de volgorde van aanmelding. Inmiddels zijn 6 cursisten ingeschreven van de wachtlijst, die vanaf de vorige cursus is ontstaan.

U kunt zich voor de cursus opgeven bij het secretariaat van de KNNV afd Zwolle, t.a.v. Secretaris KNNV – De Zwanenbloem 2 – 8064 HJ Zwartsluis.

Peter van Dam