dinsdag 7 januari 2020

Vogelcursus KNNV 2020

In januari start opnieuw de basiscursus Vogels Kijken rond Zwolle o.l.v. Peter van Dam en tijdens excursies ondersteund door Hennie Bruggeman, Henk Selhorst, Warner Bruins Slot, Lody Kragt en Hans Rensen. De cursus is vooral bestemd voor beginnend vogelaars en vogelaars die nog moeite hebben met het herkennen van veel soorten vogels in het vrije veld.

Gedurende tien cursusavonden en minimaal 10 excursies verkennen we de ontwikkeling van de vogelwereld van de winter tot bijna in de zomer. Als de wintergasten vertrekken, laten vele in de lente hun voorjaarszang horen en arriveren zomergasten om bij ons een legsel jongen groot te brengen. Een ideale periode om zoveel mogelijk vogels te leren (her)kennen.

De avonden vinden altijd plaats op de dinsdagavond en duren van 20.00 tot 22.00 onder het genot van koffie of thee. Het bijbehorende cursusboek is geheel vernieuwd en voorzien van recent fotomateriaal. De kosten voor de cursus bedragen slechts 75 euro voor leden (van KNNV en IVN) en 100 euro voor niet-leden. Dit alles is natuurlijk exclusief de excursiekosten.

Data cursus avonden (altijd op dinsdag): 7 en 28 januari, 11 en 25 februari, 10, 24 en 31 maart, 14 april, 12 en 26 mei.

Data excursies: 1 februari, 7 en 21 maart, 4 en 18 april, 19 mei, 2 en 29 juni (zaterdagavond), 5 september en 24 oktober (kraanvogels Diepholz). Alle data zijn onder voorbehoud.

De excursiedata en –doelen worden nog afgestemd op de cursus en de recente ontwikkelingen in de vogelwereld. In ieder geval wordt op een zaterdag ons   prachtige vogeleiland Schiermonnikoog bezocht.

Belangstellenden die de cursus nog niet eerder of tot op heden één keer hebben gevolgd, hebben voorrang tot 1 december 2019. Daarna geldt de volgorde   van aanmelding.

U kunt zich voor de cursus opgeven bij het secretariaat van de KNNV afd Zwolle, t.a.v. Secretaris KNNV – De Zwanenbloem 2 – 8064 HJ Zwartsluis.

Peter van Dam