We organiseren verschillende activiteiten: lezingen, cursussen, werkavonden en workshops met diverse thema’s. Deze worden meestal gehouden in Doepark Nooterhof, Goertjesweg 5, Zwolle.
Daarnaast zijn er excursies en inventarisaties in mooie natuurgebieden in Zwolle en omgeving, maar ook in andere delen van Nederland of over de grens. Ook zijn er weekenden op de Wadden en andere leerzame en gezellige bijeenkomsten.

We hebben werkgroepen voor de volgende onderwerpen: Vogels, Planten, Mossen, Paddenstoelen, Insecten, Knoflookpadden, landgoed de Helmhorst, Hydrobiologie (Waterleven), Zoogdieren en de Natuurbeschermingscommissie.
Veel van onze leden zijn actief in een of meerdere werkgroepen, maar ook buiten de werkgroepen om is men volop bezig.

We werken nauw samen met de Zwolse Roofvogelwerkgroep, de Steenuilenwerkgroep, de Kerkuilenwerkgroep en de Zoogdierwerkgroep Overijssel en diverse andere groene organisaties in Zwolle.
Samen met de Zwolse afdeling van het IVN wordt twee keer per jaar het Zwols Natuurtijdschrift (ZNT) uitgegeven.

KNNV Zwolle bestaat al sinds 1904. Momenteel hebben we 270 leden. We zijn onderdeel van de landelijke KNNV, die verspreid over Nederland meer dan 50 afdelingen heeft. KNNV staat voor Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging. In 2011 vierde deze oudste natuurvereniging van Nederland het 110-jarig bestaan.

Als lid bent u welkom bij alle activiteiten van KNNV Zwolle.
Ook kunt u meedoen met landelijke werkgroepen, het landelijk tijdschrift Natura gaat in 2013 van zesmaal naar viermaal verschijning en elk jaar zal er een themanummer uitkomen en daarnaast ontvangt u aantrekkelijke kortingen op KNNV natuurreizen en natuurboeken van de KNNV uitgeverij.

Wanneer u nog geen lid bent, dan wordt u uitgenodigd vrijblijvend kennis te maken! Kom gerust eens naar een lezing of ga mee op excursie!

Over de site: Ons programma kunt u inzien door op ""te klikken. De buttons 'Zoeken', 'Contact', 'Vragen', Word lid' linksboven verwijzen naar de website van de landelijke KNNV in Zeist.

Samen met de Zwolse afdeling van het IVN wordt vier keer per jaar het Zwols Natuurtijdschrift (ZNT) uitgegeven.

Als lid bent u welkom bij alle activiteiten van KNNV Zwolle.

- See more at: http://www.knnv.nl/zwolle#sthash.L5myOXKb.dpuf