De natuur in ons werkgebied is en wordt zeer sterk door menselijke activiteiten beïnvloed. De KNNV afdeling Delfland hanteert het uitgangspunt Samenleven met de Natuur. Want de natuur zorgt voor schone lucht, schoon water, voedsel, rust en ruimte en niet in de laatste plaats voor een zinvolle invulling van ons leven, al dan niet betaald.
Onze kennis, ervaring en passie zetten wij hiervoor in.
Dit in de vorm van begeleiding van de jaarlijkse paddentrek, onderhoud van boomgaarden en geriefhoutbosjes, KNNV Natuurbeheer. Ook geven we reacties op plannen van overheden en andere organisaties.
Ook geven we in ieder jaarthema adviezen voor bewoners om de natuur in eigen tuin en omgeving te bevorderen, zie ook onder Agenda.

Zie voor onze uitgangpunten bij Natuurbescherming onze Gedachten over Natuurbescherming.

Voor de inrichting en beheer van het groen hebben we onze kennis en ervaring laten uitmonden in streefbeelden en vele publicaties zie onder downloads

Hiernaast vind je onze reacties op plannen per gemeente in ons werkgebied: Delfland Algemeen, Delft,  Midden-Delfland, Westland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk-Zuid, Ypenburg, Lansingerland.

Deel deze pagina