De KNNV afdeling Delfland in het kort

KNNV afdeling Delfland, voor een natuurlijke leefomgeving

De Koninklijk Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV) is opgericht in 1901 door o.a. Jac. P. Thijsse, Eli Heimans en Hendrik Heukels. Landelijk telt de vereniging rond de 8500 leden. De KNNV afdeling Delfland is opgericht in 1985 en telt rond de 300 leden.
De KNNV afdeling Delfland heeft als doel:

• het vermeerderen van de kennis van de natuur in de ruimste zin en het verbreiden van deze kennis;
  • het aankweken van de belangstelling voor en de liefde tot de natuur, in de eerste plaats onder haar leden doch ook buiten de vereniging;
  • het bijdragen aan de natuur- en landschapsbescherming in de ruimste zin

De KNNV afdeling Delfland streeft deze doelstellingen: natuurstudie, natuureducatie en natuurbescherming in samenhang na. Zij staat voor een natuurlijke leefomgeving waarin mens en natuur samen een plek vinden.

Het werkgebied omvat de gemeenten Delft, Lansingerland, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp en Westland, en de gebieden Sion, Wilhelminapark, Elsenburgerbos (Rijswijk) en Ypenburg (Den Haag).

De KNNV afdeling Delfland is ook een werkgroep van de Zoogdiervereniging en Ravon.

werkgebied weergeven op een grotere kaart