Download hier de Nieuwsbrief

Groen Fit

Soort van de maand november: klimop

Extra Nieuwsbrief 11a: demonstratie

extra Nieuwsbrief 13a: foto's demonstratie

Activiteiten 4de kwartaal 2019

Verklaring van de symbolen:
*: *:een ledenbijeenkomst, niet-leden zijn van harte welkom om de sfeer van de vereniging te proeven. Meld je aan via afdelingDelfland@knnv.nl. Als het * teken ontbreekt, is de bijeenkomst openbaar en is aanmelding vooraf niet nodig.

W: afdelingswinkel is aanwezig; door hier te kopen steun je onze afdeling
G: Voor de gezelligheid
L: Voor mensen die willen bijleren
E: Voor de experts
H: Handen uit de mouwen

Waar is het Melarium? Klik hier

Help ons de natuur te beschermen Klik hier

Zomeruitjes Klik hier

December soort van de maand: klimop. Zie boven voor de oproep

Fotowedstrijd: wat is jouw mooiste natuurfoto uit 2019?
Er worden vier prijzen uitgereikt in de categorieën: vogels, planten, insecten en natuur overig. De winnaars ontvangen elk een bon ter waarde van € 50,-- die in de afdelingswinkel te besteden is.
Foto’s uit het werkgebied van Natuurlijk Delfland hebben de voorkeur. Iedereen in het werkgebied wordt uitgenodigd om foto’s uit Delft, Lansingerland, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Westland, Rijswijk en Ypenburg-Leidschenveen (Den Haag) in te sturen.
Bewerk of verklein de foto niet en zet de categorie er bij. Een korte toelichting per foto wordt op prijs gesteld.
Alle inzenders ontvangen een bericht wanneer de prijzen worden uitgereikt.
Inzenden uiterlijk voor 24 december.
Stuur je foto naar afdelingDelfland@knnv.nl

*E 9 december, 19:30 - 21:30 uur, studiegroep Zoogdieren, Melariumpad 11, Delft.
Het doel van een studiegroep is om met elkaar heel veel te leren van zoogdieren. Je hoeft niet direct grote kennis van dit onderwerp te hebben wel verwachten we een actieve deelname. Belangstellenden die kennis willen maken met de studiegroep worden uitgenodigd deze bijeenkomst bij te wonen. Als je wilt blijven komen is een lidmaatschap vereist. Opgeven is verplicht via zoogdieren@delfland.knnv.nl

L 10 december,19:30 – 21:30 uur: Studiegroep Mossen, Wezelstraat 38, Delft
Het doel van een studiegroep is om met elkaar heel veel te leren van mossen. Je hoeft niet direct grote kennis van dit onderwerp te hebben wel verwachten we een actieve deelname. Belangstellenden die kennis willen maken met de studiegroep worden uitgenodigd deze bijeenkomst bij te wonen. Als je wilt blijven komen is een lidmaatschap vereist. Opgeven is verplicht via Aanmelden verplicht, 06 - 33 00 17 42 of afdelingDelfland@knnv.nl

*G 11 dec., 20.00 – 22:00 uur: Bestuursvergadering, iedereen is welkom, Hotel De Plataan, Doelenplein 10, Delft.

H 14 december 9:30 – 12:30 uur, Natuurlijk Westland: Help mee de wilgen te knotten in het Westland.
Verzamelen: Poelkade 32a, 's Gravenzande
Natuurlijk Westland zorgt voor gereedschap, koffie, thee en koeken. Het is raadzaam stevige schoenen en nauwsluitende kleding te dragen.
Vraag een locatiebeschrijving aan bij: Geert van Poelgeest, 06 – 33 00 17 42, afdelingDelfland@knnv.nl

H 14 december 10:00 – 12:30 uur, Natuurlijk Midden-Delfland Help mee aan het onderhoud van de oude landschapselementen in Delfland!
Natuurlijk Midden-Delfland onderhoudt een aantal bijzondere landschapselementen in Delfland. Er is altijd werk te doen onder deskundige leiding. Help mee. Verzamelen: om 10.00 uur op de kruising Abtswoude / Vietnampad, Delft.
Bij regen gaan de activiteiten niet door. Natuurlijk Midden-Delfland zorgt voor gereedschap, koffie, thee en koeken. Het is raadzaam stevige schoenen en nauwsluitende kleding te dragen. Informatie: Huub van ’t Hart, 015 – 262 27 79, afdelingDelfland@knnv.nl

H 14 december 10:00– 12:30 uur, Natuurlijk Rijswijk: wilgen knotten

Verzamelen de Blokhut, Pieter Postmapad. Help mee de wilgen te knotten in het Wilhelminapark te Rijswijk, of te wel het groene fitnessen. Natuurlijk Rijswijk zorgt voor gereedschap, koffie, thee en koeken. Het is raadzaam stevige schoenen en nauwsluitende kleding te dragen. Kinderen vanaf 12 jaar onder begeleiding van een volwassene welkom. Bij regen gaan de activiteiten niet door. Het is raadzaam stevige schoenen en nauwsluitende kleding te dragen.
Informatie: Geert van Poelgeest, 06 – 33 00 17 42, afdelingDelfland@knnv.nl

G 22 december, 20:00 – 22:00 uur, begin van de winter: sterrenavond
Natuurcentrum Melarium, Melariumpad 11, Delft.
We zullen binnen diverse verschijnselen behandelen en buiten naar de beelden kijken, dit alles onder het genot van koffie en thee.

*H 21 december, Veldbericht wordt verstuurd: met het wisselen van het jaargetijde.

H 29 december 10:00 – 12:30 uur, Natuurlijk Midden-Delfland Help mee aan het onderhoud van de oude landschapselementen in Delfland!

L 29 dec. 13:00 uur - 14:00 uur eindejaarsplantenjacht o.l.v. Cor Nonhof, verzamelen Wezelstraat 38, Delft.
Ook dit jaar is er weer een eindejaarsplantenjacht: in de winter 1 uur zoeken we naar bloeiende wilde planten, dit jaar in de diverse biotopen rond het Heempark. Na afloop gaan we wat drinken in de Wezelstraat.

*G 5 januari Nieuwjaarsbijeenkomst, 14:00 - 16:00, World Art Centrum, Rotterdamseweg 205, Delft.

Tijdens een gezellig samenzijn onder het genot van een drankje en de nodige heerlijke hapjes van de WAC blikken we terug en vooruit. De voorzitter zal het nodige laten zien en de aanwezigen toespreken.