ActiviteitenToon alle activiteiten »

Agenda

Voor excursies: Aanmelding per email: breda@knnv.nl of per telefoon bij de excursieleider.
Cursieve datum: zie een toelichting in de nieuwsbrief.

wo 31 mei: Vervolgcursus Wilde planten, Duurzaamleslokaal Wolfslaar, 19.30 uur
wo 31 mei: Overleg Klankbordgroep, 20 uur, Bezoekerscentrum Wolfslaar

za  3 jun: Excursie Amfibieen, 09.30 uur, parkeerterrein Wolfslaar
wo 7 jun: Avond voor nieuwe leden, Duurzaamleslokaal Wolfslaar, 19.30 uur
za 10 jun: Excursie Vervolgcursus Wilde planten, Binnenpolder, 09.30 uur
wo 21 jun: Vervolgcursus Wilde planten, Duurzaamleslokaal Wolfslaar, 19.30 uur
za 25 jun: Excursue Schotsman, door KNNV Roosendaal, parkeerterrein N57 Veere, 10.00 uur

za 1 jul: Breda Binnenste Buiten: 'Zoveelsoortedag' Bavelse Leij, 15.00 uur
za 8 jul: Excursie Vervolgcursus Wilde planten, 09.30 uur
zo 30 jul: Breda Binnenste Buiten: IVN-Wandeling Dal van de Broekloop, 14.00 uur

za 12 aug: Themadag bijen en wespen, Duurzaamleslokaal Wolfslaar, 10.0 uur
za 19 aug: Themadag vlinders, Duurzaamleslokaal Wolfslaar, 10.00 uur
ma 28 aug: Themadag zoogdieren, mn muizen, Duurzaamleslokaal Wolfslaar, 19.30 uur

za  2 sep: Themadag waterplanten, Duurzaamleslokaal Wolfslaar, 10.00 uur
wo 13 sep: Vervolgcursus Wilde planten, Duurzaamleslokaal Wolfslaar, 19.30 uur
za 16 sep: Excursie Vervolgcursus Wilde planten, 09.30 uur

do 5 okt: Themadag paddenstoelen
zo 15 okt: Breda Binnenste Buiten: IVN-Wandeling Bron en beekdal van de Bavelse Leij, 14.00 uur

=============================================================================

U bent een natuurliefhebber uit Breda of de omgeving daarvan en wilt actief de natuur genieten ?
Word dan lid van onze afdeling van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging, de KNNV! De KNNV is een actieve vereniging. Excursies, lezingen, cursussen: dit is maar een deel van wat door en voor leden van de KNNV wordt georganiseerd.
De vereniging is actief in en met de natuur: met natuurbeleving, met natuurstudie en met natuurbescherming.

Anders gezegd: de KNNV is een vereniging voor veldbiologie

Leden van de KNNV in heel Nederland ontvangen het verenigingsblad Natura. Natura verschijnt vier keer per jaar. Het bevat informatieve artikelen over natuur(bescherming) en het laatste nieuws van de vereniging. Ook genieten KNNV-leden aanzienlijke kortingen op boeken uit de eigen KNNV uitgeverij zoals determinatiewerken en achtergrondinformatie over diverse onderwerpen. Al deze uitgaven zijn onder meer in de winkel van het Natuurmuseum in Tilburg te verkrijgen.

Naast onze afdeling bestaat de KNNV momenteel uit ongeveer 55 afdelingen verspreid over het hele land. In de afdelingen vindt het grootste deel van de activiteiten plaats. U kunt zich verder verdiepen in een bepaald onderdeel. Hiertoe kunt u zich zowel binnen de afdeling als landelijk aansluiten bij speciale werkgroepen.

De KNNV-afdeling Breda organiseert regelmatig cursussen, workshops, lezingen en excursies naar allerlei natuurgebieden in Nederland en België.
Deze activiteiten vinden gedurende het hele jaar plaats, afhankelijk van het seizoen.
De lezingenavonden worden georganiseerd in de wintermaanden, in samenwerking met de IVN-Mark & Donge.

In onze nieuwsbrief, dat vijfmaal per jaar verschijnt, vindt u de informatie over de excursies, de lezingen en het overige afdelingsnieuws. Uitgebreidere informatie en verslagen vindt u op de website.

Verder zijn er werkgroepen op de volgende natuurgebieden actief: planten en vlinders. Zie bij Werkgroepen.
Lid worden De KNNV is een vereniging waar U, als geïnteresseerde natuurliefhebber die wat meer wil, terecht kunt. Iedereen is welkom. Bovendien, als men jonger is dan 30 jaar, bestaat de mogelijkheid tot aansluiting bij de Landelijke Jongeren van de KNNV. Deze organiseren een aantal extra activiteiten. Kennismaken met de KNNV afdeling Breda.
Als u belangstelling hebt voor de KNNV, neem dan contact op met ons secretariaat;
   Jacques Rovers
   Heusdenhoutseweg 48
   4817NC Breda
   Email: breda@knnv.nl
U krijgt dan alle gewenste informatie. De contributie per jaar van de afdeling Breda bedraagt € 28,- voor leden die de Nieuwsbrief per email ontvangen en € 32,- voor leden die de Nieuwsbrief per post ontvangen. Voor huisgenootleden is de contributie € 14,- en voor donateurs € 16,- of € 14,-, afhankelijk of de Nieuwsbrief per post of per email wordt ontvangen.
Als lid ontvangt U de Nieuwsbrief en het mooie landelijke blad "Natura". U bent dan op de hoogte van alle activiteiten.
Donateurs ontvangen alleen de nieuwsbrief.