Datum: 
vrijdag 13 december 2019 20:30
Type activiteit: 
Inventarisatie - vogels

Vrijdag 13 december 2019 - Bosuilen luisteren op de Woldberg. 

 

Het is inmiddels traditie om het jaar af te sluiten met de bosuilenwandeling op de Woldberg. Het oude bos met veel holle bomen is een ideaal leefgebied voor een holenbroeder als de bosuil. Jaarlijks broeden er enkele paren in dit gebied. De balts van de bosuil begint al in december. Het mannetje zet dan door te roepen zijn territorium af. Hierdoor laat hij aan andere bosuilenmannen merken dat zijn territorium al bezet is en dat ze het niet moeten wagen om dat over te nemen. We verwachten bosuilen te horen op deze avond en misschien ook een te zien. 

We verzamelen om 20.30 uur op  de parkeerplaats Woldberg  nabij Tuks Theehuis, Bergweg 71 8334 MC Tuk (via tunneltje onder A32,rechtdoor naar P-plaats in het bos). We starten met een korte uiteenzetting over de bosuilen op de Woldberg.  Daarna maken we een wandeling “op zoek naar de bosuil”. We wandelen langzaam en staan regelmatig stil, dus denk aan warme kleding. We zijn om ca. 22.00 weer terug op de parkeerplaats. P.S.: Bij slecht weer gaat de excursie niet door!!

Georganiseerd door: 
Vertrekplaats: 
20.30 uur op de parkeerplaats Woldberg nabij Tuks Theehuis, Bergweg 71 8334 MC Tuk (via tunneltje onder A32,rechtdoor naar P-plaats in het bos).
Vindt plaats in: 

Deel deze pagina