maandag 20 juni 2016

Wandeltip Brandemeer, 4 of 6 km

Startpunt:
Een aardige route naar het startpunt gaat via Oldemarkt en Ossenzijl. Rijd door Ossenzijl en ga direct na het laatste huis rechtsaf, burgemeester Van der Veenweg. Blijf deze weg steeds volgen. Rijd door Spanga, Scherpenzeel en Munnekeburen. Kruis na Munnekeburen de Helomavaart en ga 200 m na de brug linksaf. Je rijdt nu op de Oude Maden. Na 1,5 km maakt de weg een bocht naar rechts. Op 1 km na de bocht zie je links een schuurtje met een rood pannendak. Hier is een parkeerplaats, ons startpunt.

Routebeschrijving:
Je kunt de route in twee richtingen lopen.De lange route is in één richting aangegeven met rode bordjes op paaltjes. Je loopt dan rond met de wijzers van de klok mee. Als je hiervoor kiest, let er dan op dat je bij knooppunt 82 (paaltje wandelnetwerk) rechtsaf gaat. De rode route maakt namelijk deel uit van een veel langere route die ook door de Rottige Meente voert. Ga je linksaf, dan kom je uit in de Rottige Meente. 

Ik beschrijf de route in tegengestelde richting, dus tegen de wijzers van de klok in. Ik geef aan deze richting de voorkeur, omdat het mooiste en meest vogelrijke deel van de route dan het eerst komt. Verder geef ik alleen in deze richting aan hoe je de route kunt bekorten tot 4 kilometer. Nadeel van deze richting is, dat je tegen de achterkant van de routepaaltjes aankijkt. Toch verdient het aanbeveling de routepaaltjes in de gaten te houden. Ze geven een extra houvast naast de routebeschrijving en het kaartje.

Lees verder

https://www.knnv.nl/de-noordwesthoek/gallery/wandeltip-brandemeer-4-6-km

Deel deze pagina