woensdag 30 april 2014

IVN NOORDWEST-OVERIJSSEL  &   KNNV DE NOORDWESTHOEK    1 mei 2014

PERSBERICHT

WIE MAAKT DE MOOISTE NATUURFOTO?

JUBILERENDE NATUURVERENIGINGEN ORGANISEREN FOTOWEDSTRIJD

Dit jaar bestaat de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV), afdeling ‘De Noordwesthoek’, 60 jaar. Het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid (IVN), afdeling Noordwest-Overijssel, bestaat 20 jaar. Omdat de beide verenigingen de laatste jaren steeds nauwer met elkaar samenwerken, hebben de wederzijdse besturen besloten ter gelegenheid van deze jubilea een fotowedstrijd te organiseren, waaraan iedereen kan meedoen. Vandaag, 1 mei 2014, is het startsein voor deze wedstrijd gegeven.

Breng de natuur in beeld

De natuur in Noordwest-Overijssel, Zuidwest-Drenthe en Zuidoost-Friesland is prachtig. Er zijn tal van natuurgebieden zowel van Staatsbosbeheer als van Natuurmonumenten en het is daarom zeer de moeite waard in dit deel van het land een mooie natuurfoto te maken. Denk maar eens aan de Weerribben en de Wieden in de kop van Overijssel, de Rottige Meenthe in Friesland EN de prachtige natuur rond het Drentse brinkdorp Havelte. En dit is slechts een greep uit de vele natuurgebieden, die dit deel van Nederland rijk is en waar heel veel moois valt te fotograferen. Of het nu om zoogdieren, vogels of insecten gaat, om planten of landschappen, overal is de natuur met z’n rijke flora en fauna in deze regio de moeite waard om gefotografeerd te worden. Trek er dus op uit en probeer het mooiste plaatje te schieten.

De fotowedstrijd begint op 1 mei en eindigt op 15 augustus aanstaande.

De prijsuitreiking is op 20 september tijdens een receptie van de jubilerende natuurverenigingen. Er zijn twee deelnamecategorieën: jeugd en volwassenen.

In de categorie volwassenen (18 jaar en ouder) worden  een eerste, tweede en derde prijs van respectievelijk 200, 100 en 50 euro toegekend. Verder zijn er twee eervolle vermeldingen. In de jeugdcategorie (tot en  met 17 jaar) wordt de mooiste foto bekroond met 50 euro en zijn er eveneens twee eervolle vermeldingen. De beoordeling van de foto’s is in handen van een uit drie personen bestaande onafhankelijke jury.

Speciale website

Voor deze natuurfotowedstrijd is een speciale website gemaakt: www.natuurfotowedstrijd.com. Hierop is alle informatie te vinden, die voor het meedoen aan deze wedstrijd van belang is, zoals de deelnamevoorwaarden en wijze van inzending. De ingezonden foto’s worden op de website gepubliceerd.