Datum:
Type activiteit:

Van hunebed naar hunebed

Lezing van Karin Broekhuijsen

HunebedIedereen kent de Drentse hunebedden, de oudste monumenten van Nederland. Het Trechterbekervolk, de voorouders van de Nederlandse moderne mens, bouwden ze van zwerfkeien die in de IJstijd naar Drenthe waren meegevoerd. Hunebedden hebben geen naam maar wel een nummer, en in Drenthe zijn dat D1 tot en met D54. Binnen een straal van 40 kilometer vind je ze allemaal.

"Het begon lang geleden met een fotocamera bij het zeeppoeder, voor 5 gulden. Het drukken op de knop gaf een heerlijk gevoel, ook al legde ik bij mijn eerste foto slechts de achterkant van een auto vast." Zo begon ooit een carrière in de fotografie die geleid heeft tot verschillende boeken en vele prijzen.

Vanavond zal Karin haar focus leggen op haar fotoboek ‘Ode aan het hunebed’, een eerbetoon aan de beroemdste monumenten van Drenthe. En deze zijn ook beroemd hier bij ons in Enschede.

Voor meer informatie over het werk van Karin kun je terecht op haar website: https://fotokarinbroekhuijsen.nl/. Maar liever nog verwelkomen wij jullie bij haar lezing in De MuseumFabriek.

Wanneer: Donderdag 14 mei

Waar: De Museumfabriek, Het Rozendaal 11, 7523 XG Enschede, 053 201 2099

Hoe laat: Van 20.00 uur tot 22.00 uur.

Kosten: Vrienden van DMF/RMT gratis, niet-leden €5,-

Vrienden van DMF/RMT dienen hun lidmaatschapskaart mee te nemen.

koffie/thee gratis.

Georganiseerd door: