========================

Lezingen en Excursies

Hieronder worden enkele activiteiten van het seizoen vermeld.

Tuinvogelcursus

Leer uw Tuinvogels kennen!

Zie je ze vliegen in uw tuin? Zie je ze fladderen, maar kan je er geen naam aan geven? Dan is onze mini-cursus iets voor jou!

De KNNV-Regio Enschede houdt midden januari een tuinvogelcursus speciaal voor beginnende vogelaars. Ook voor mensen die mezensoorten uit elkaar wil houden. Tijdens twee bijeenkomsten leer je de 30 meest voorkomende tuinvogels in de regio kennen. Je bent dan tevens voorbereid om mee te doen aan de Nationale Tuinvogeltelling van Vogelbescherming Nederland. Dit is de grootste tuinvogeltelling van Nederland.

De mini-cursus bestaat uit een theorie-avond en een praktijkochtend.

Ben je geïnteresseerd in de vogels in jouw tuin? Geef je dan op voor deze excursie georganiseerd door de KNNV-afdeling Regio Enschede.

KNNV-leden en vrienden van De Museumfabriek: gratis, niet-leden: €10.
Graag aanmelden via email: secretaris@enschede.knnv.nl

Theorieavond: Dinsdag 14 januari om 19.30 uur. Praktijkochtend: Zaterdag 18 januari 2020 om 10.00 uur.

Locatie van de theorieavond: De Museumfabriek,
Het Rozendaal 11,
7523 XG Enschede,

053 201 2099

Cursusleider: KNNV Enschede, Wim Bakker Website: www.knnv.nl/enschede

Samen Namibië ontdekken

Donderdag 16 januari 20.00 uur, De Museumfabriek

Met ons vieren, zaten we bij elkaar op een terrasje en besloten om naar Namibië te gaan. Het voelde goed, want allen waren we vastberaden terwijl we allemaal zonder eigen partner zouden gaan. Best bijzonder dus.

De overeenkomsten van het groepje zit vooral in de interesse voor fotografie, natuur, cultuur en de zin om iets te ontdekken, het avontuur!

Zonder hulp van een reisbureau, hebben we alle voorwerk zelf gedaan. Waar we tegenaan liepen tijdens de voorbereidingen vertellen we in het eerste gedeelte Het tweede gedeelte is een fotopresentatie van de reis.

Met veel weemoed kijken we terug op deze reis en vertellen er graag over. Een mooi verhaal over allerlei belevenissen, vooraf en tijdens de reis, over een prachtig land in Afrika !

Karin van den Brekel en Jan Bruggink.

De lezing wordt op donderdagavond 16 januari gegeven in De Museumfabriek van 20.00 uur tot 22.00 uur.

De Museumfabriek, Het Rozendaal 11, 7523 XG Enschede, 053 201 2099. Vrienden van DMF/RMT gratis, niet- leden €5,-, koffie/thee gratis.

Vrienden van DMF/RMT dienen hun lidmaatschapskaart mee te nemen.

Insectenavond:

Elke eerste dinsdag van de maand heeft de KNNV-Regio Enschede haar insectenavond. Een ieder is hier welkom, dus leden en niet-leden.

Wij gaan hier foto’s van insecten bespreken, de insecten determineren op geslacht, leeftijd, activiteit, enz. Dus breng je foto’s mee op USB-stick, of plaats ze van te voren ergens in de Cloud.

Thema: Insecten

Datum: 7 Januari 2020, 19.30-22.00 uur.

Locatie: De MuseumfabriekHet Rozendaal 117523 XG Enschede

(Volgende data: 4 februari, 3 maart, 7 april, 5 mei, 2 juni)

Op de koffie!

DeMuseumFabriek, Enschede

Iedere laatste dinsdag van de maand organiseert het museum een koffie-ochtend. De inloop is vanaf 10.30 uur met verse koffie en de lezing start om 11.00 uur. Tijdens de koffiemorgen komt een van de medewerkers of vrijwilligers van het museum iets vertellen over de collectie, bijzondere objecten of wordt het publiek meegenomen voor een kijkje achter de schermen. De entree is 5 euro, bij Museumkaart, BGL-Vipkaart en Familiejaarkaart betaalt u 2,50 euro toeslag. Inclusief koffie natuurlijk!