Werkgroepen van de afdeling "Regio Enschede"

Waar mogelijk leveren de werkgroepen bijdragen aan activiteiten van het museum "De MuseumFabriek" en onze afdeling, zoals voor lezingen, excursies of exposities.
Er is bij de werkgroepen plaats voor nieuwe leden. Neem gerust contact op voor meer informatie.

 
 Werkgroep Insecten

VlinderDeze groep bestudeert en inventariseert insecten en insectenverzamelingen in en buiten het museum. Elke eerste dinsdagavond van de maand is er een werkgroepavond in De MuseumFabriek. Naast het houden van groepsexcursies gaan werkgroepleden ook vaak individueel op excursie en bespreken hun waarnemingen aan de hand van foto’s of via determinatie.

Er is in de jaren 2016-2019 veel werk verricht voor diverse natuurexposities.
Momenteel bestaat de werkgroep uit 14 actieve leden. Specialismen zijn: Vliegen, Libellen en Waterjuffers, Krekels en Sprinkhanen, Kevers, Dagvlinders en Nachtvlinders, Bijen en Hommels.
Contactpersoon: Wim Lengton, w.lengton.1@kpnmail.nl, Tel. 053-4333686.

 

In het verband van De MuseumFabriek is ook aanwezig:

Werkgroep Fotografie

De fotografen in de werkgroep delen hun belangstelling voor fotografie als middel om te documenteren of voor foto’s als kunstvorm. Elke maand is er een thema. De clubleden kunnen per thema 5 foto’s inleveren en die worden dan bekeken op de maandelijkse clubavond. De foto’s worden beoordeeld op originaliteit, kwaliteit en waarom de opname zo gemaakt is.
Contactpersoon: W.Lengton.1@kpnmail.nl

Bijeenkomsten in 2020, in de MuseumFabriek:

Fotowerkgroep op de 3de  dinsdagavond van de maand van 19.30-22.00 uur.

21 januari, 18 februari, 17 maart, 21 april, 19 mei, 16 juni.

================

De Floristische Werkgroep Twente, http://www.fwtwente.nl/, de Werkgroep Fossielen Twente en de MOssen Groep Twente maken geen deel meer uit van de Vereniging Vrienden van TwentseWelle  of van het museum.

De MOssen Groep Twente staat onder leiding van Rudi Zielman, tel. 0534780392, www.twentsmos.nl

De landelijke mossenwerkgroep van de KNNV is de Bryologische en Lichenologische Werkgroep, BLWG, zie www.blwg.nl

Voor vogels kun je terecht bij de Twentse Vogelwerkgroep, www.tvwg.nl.
Je kunt waarnemingen invoegen en de recente waarnemingen in Twente op hun site zien.Meer informatie over de Werkgroep Fossielen Twente is te vinden op Facebook: https://www.facebook.com/WerkgroepFossielenTwente.

In Twente zijn nog andere KNNV afdelingen actief: Hengelo/Oldenzaal (www.knnv.nl/hengelo-oldenzaal), Almelo (www.knnv.nl/twenthe) en Vriezenveen (www.knnv.nl/vriezenveen).

 ================

De Jaarverslagen 2018 van VvTW/KNNV-Enschede, resp. alleen KNNV-Enschede zijn opgenomen in onderstaande bijlagen.

 

Deel deze pagina