Bij onze werkgroep kunt u uw kennis van de paddenstoelen opdoen en verder uitbreiden. Daarvoor organiseren we excursies/zoektochten in de gemeentes Epe en Heerde. De meeste in de maanden september en oktober, soms later afhankelijk van het seizoen.
Er zijn in de winterperiode determinatie-avonden, die aansluiten op de excursies maar ook onderwerpen los daarvan bevatten.Paddenstoel
Verder verzorgt de werkgroep een afdelingsexcursie in de herfstvakantie, via een deel van de natuurpaden in het Renderklippengebied.Het zijn altijd kleinschalige wandelingen in een rustig tempo. Geprobeerd wordt om de soorten op naam te brengen en verbanden te leggen met andere aspecten van de natuur. Voor iedereen is er dus plaats.

Werkgroep

Wilt u een keer meelopen zonder verplichtingen? U bent welkom. Onze activiteiten staan in de agenda.

Contactpersoon is Herman Snoek

Activiteiten afgelopen jaar

Het afgelopen jaar is een goed paddenstoelenjaar geweest. Een heel verschil met 2018 dat te droog was om veel soorten te zien.
De werkgroep bestaat momenteel uit zo’n 25 leden waarvan het merendeel regelmatig deelneemt aan activiteiten. De inventarisaties zijn verdeeld over ons werkgebied, waarbij sommige terreinen ook eerdere jaren zijn bezocht.

Er zijn dit jaar 11 inventarisaties geweest in de maanden september t/m november. Daarin een drietal excursies waar ook publiek aanwezig was:

-          Beleefweekend Epe in oktober

-          1000 soortendag KNNV Epe-Heerde

-          Publieksexcursie op het Natuurpad Epe

Naast de excursies zijn er 3 goedbezochte determinatie-avonden geweest in gebouw Antenne van de Regenboogkerk.
Na de inventarisaties zijn de gegevens ingebracht in de databanken van Waarneming en de Verspreidingsatlas.  Een overzicht van de waarnemingen in 2019 komt op Internet te staan bij de Werkgroep.

 KelkzwammenWerkgroep

Fotos

Deel deze pagina