mus

De vogelwerkgroep van onze afdeling komt regelmatig bij elkaar om waarnemingen te doen en zich in vogels te verdiepen. Wilt u meer weten van deze werkgroep of wilt u een keer vrijblijvend mee dan kunt u informatie krijgen bij de secretaris.

Activiteiten afgelopen jaar

Hier is een overzicht van de activiteiten in 2019:

Er zijn twee bijeenkomsten gehouden in het Kulturhus. Een roulerende voorzitter en secretaris organiseren de bijeenkomsten.
We verwelkomen een nieuw lid: Mariska van Velzen.
Enkele leden hebben de afscheidsdienst en de begrafenis bijgewoond van Johanna Heideveld.

Excursies 2019
 - Deelname aan 1000 soorten dag op 5 en 6 oktober op Zuuk. Excursieterrein: delen van de Grift en omstreken
 - Deelname aan Nationale vogelweek met excursie op 18 mei naar het Kloosterbos
 - Excursie naar Giethoorn met 6 deelnemers
 - eindejaars excursie naar Zeeland

Tuinvogelcursus in Vriezes Erfgoed. 25 Deelnemers voor de cursusavond en 17 deelnemers voor de excursie

Werkgroepenavond presentatie over de broedvogels van de Landschapszone

Vogelreis naar het Zuidlaardermeer, Onlanden en Muntendam met 8 deelnemers

Lezing door Stef van Rijn over de rode wouw

Onderhoud Zwaluwenwand

Plaatsing sternvlotjes in de Hoenwaard

PTT-tellingen
 - Op 15 december in het traject Epe Heerde. Aansluitend wordt het vogeljaar afgesloten met een
   stamppottenbuffet in de Postkamer
 - IJsseldijk, werkgebied KNNV Epe-Heerde
 - Heerde Oost met Heerderstrand

Tellingen
 - Huiszwaluwnesten en boerenzwaluwennesten, MUS telling, kwartelkoning, waterhoentjes
 - Velduilen in Ziebroek, ganzen, steenuilen in broedseizoen in de gemeente Heerde, deelname Live Atlas

Overig
 - Brief naar het waterschap i.v.m. het beheer van de verkochte delen van de landschapszone.
   Ook contact met raadsleden.
 - Contact met gemeente Heerde over het oplaten van heliumballonnen.
 - Discussie over het gebruik van drones bij waarnemingen.
 - Bezoek SOVON dag.
 - Subsidie aangevraagd voor een aantal steenuilkasten.