ActiviteitenToon alle activiteiten »

Welkom op de website van de KNNV afdeling Hengelo-Oldenzaal

De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV) is een landelijke vereniging voor veldbiologie, waar natuurliefhebbers elkaar vinden in hun gemeenschappelijke hobby.
Centraal staat de belangstelling voor de natuur, die je kunt verwoorden in de drie N's: Natuurstudie, Natuurbescherming en Natuurbeleving.

De KNNV kent ruim 50 afdelingen in het land. Voor meer info: Klik hier.

Voor wie is de KNNV

Brugspin

• voor iedereen, die wat meer van de natuur wil weten,
  • voor de bioloog, die zijn mooie vak ook in zijn vrije tijd wil beleven,
  • voor de natuurliefhebber die mee wil helpen met de natuurbescherming,
  • voor de leek, die het leuk vindt over de natuur te horen vertellen.

De afdeling Hengelo-Oldenzaal is opgericht in 1916 en heeft ongeveer 100 leden. Door het jaar heen worden er excursies naar interessante gebieden in Twente en omstreken georganiseerd.

In de winterperiode is er een lezingenprogramma. Daarnaast zijn er leden actief in werkgroepen en binnen projecten. Informatie hierover vindt u elders op deze website.

Tijdens de excursies, lezingen en natuurprojecten van onze afdeling kun je met anderen je hobby delen en je natuurkennis verbreden en verdiepen.
De afdeling Hengelo-Oldenzaal geeft 4 keer per jaar een eigen blad "Onder de Loep" uit, met daarin interessante artikelen en een overzicht van alle activiteiten van onze afdeling.