ActiviteitenToon alle activiteiten »

Grote Ratelaar

Welkom bij de KNNV afdeling in het midden van Nederland.

(De slider met activiteiten bovenaan bevat niet alle activiteiten. Regelmatige excursies zoals de midweekwandelingen, de kilometerhokinventarisaties van de plantenwerkgroep, de broedvogelinventarisaties van de vogekwerkgroep en het werk van de natuurwerkgroep worden daar niet vermeld. Aan het eind van deze pagina staat een tabel met ALLE activiteiten met links naar nadere details)

Kikker (Nicolien Drost)De leden van de Koninklijke Nederlandse Natuur­historische Vereniging (Vereniging voor veldbiologie) genieten van de natuur door het te bestuderen of door met open ogen en oren en neus in het veld of bos te wandelen. Maak eens een excursie met ons mee of kom naar een lezing.

In de rubrieken Activiteiten  en Nieuws (helemaal bovenaan op deze pagina, meet de ikoontjes of kleine plaatjes) staan de meeste komende activiteiten vermeld. Onder op deze pagina staat een korte opsomming van alle komende activiteiten met aanklikbare doorverwijzingen naar nadere details.

Met de CURSUSSEN kunt U kennis vergaren om het plezier in de natuur te vergroten.
De WERKGROEPEN richten hun belangstelling op één gebied, zoals planten of mossen of vogels of insecten. Maar meestal zijn ze niet eenkennig, zie maar bij VERSLAGEN dat de plantenmensen een kijker bij zich hebben en ook wel vliegen en bijen op de bloemen zien, de vogelmensen best naar de grond kunnen kijken. De rubriek BELEEF bevat wat algemenere verslagen van belevenissen en overpeinzingen.

zanglijster (Jan Katsman)

We werken samen met andere "groene organisaties" zoals het IVN en het Utrechts Landschap  (zie ONZE AFDELING->ONZE BUREN).

Contact adressen zijn te vinden op ONZE AFDELING->CONTACT

Onderaan deze pagina staat een kort overzicht van de komende activiteiten. Meer informatie is te vinden bovenaan op deze pagina of bij de pagina van de betreffende werkgroep of cursus
De cursusactiviteiten gemerkt met een sterretje (*) zijn alleen toegankelijk voor de cursusdeelnemers die zich vooraf hebben aangemeld (en het cursusgeld betaald hebben). Zie CURSUSSEN.

prseleinhoen (Jan Katsman)

De foto's:
Bannerfoto (fuut met jongn) - Rudi van Houten
Grote ratelaar - Rudi van Houten
kikker - Nicolien Drost,
zanglijster en porseleinhoen - Jan Katsman .

Overzichtje van de activiteiten in het recente verleden:

JULI
Woensdag 5 Plantenwerkgroep Inventarisatie hok 147-454
Vrijdagavond 7 Vogelwerkgroep Nachtzwaluwen Leusderhei
Woensdag 12 Plantenwerkgroep Inventarisatie hok 142-458
Woensdag 26 Plantenwerkgroep Inventarisatie hok 147-454
AUGUSTUS
Woensdag 2 Plantenwerkgroep Inventarisatie hok 142-458
Woensdag 16 Plantenwerkgroep Inventarisatie hok 147-454
Woensdag 23 Plantenwerkgroep Inventarisatie hok 142-458
SEPTEMBER
Maandag 4 Vogelcursus gevorderden* Vogels van wad en slik