Datum: 
zaterdag 16 juni 2018 22:15 tot zondag 17 juni 2018 01:00
Type activiteit: 
Excursie - vlinders insecten


schapenstreekOp zaterdag 16 juni wordt het nachtvlinderonderzoek gedaan bij de Lutjebroekerweel. Dit ook in het kader van de open dag van De Schapenstreek.
Vanavond richten we ons vooral op de soorten die op licht of smeer afkomen. Het is iedere keer weer opnieuw een verrassing welke soorten we te zien krijgen. In 2017 konden we in dit weekend op deze locatie 65 verschillende soorten determineren, waaronder Groot Avondrood, Vuursteenvlinder, Zwart beertje en Witte tijger. Omdat het pas laat donker wordt starten we ook laat. De eerste vlinders worden rond 23:00 uur verwacht. Voor het onderzoek zetten we een doek op met een speciale lamp die bij alle kleuren licht uitzendt. De lamp wordt rond 22:30 uur aangedaan en gaat uit om 01:00 uur. Wij, als nachtvlindergroep, hopen op een zwoele nacht, zonder regen en met weinig wind.
De grote nachtvlinders zullen na determinatie in een speciale kweekkast worden losgelaten, waardoor het resultaat ook zondag 17 juni te bewonderen zal zijn. Op het eind van de open dag worden de vlinders weer vrijgelaten.
Wil je deze avond ook mee doen aan dit onderzoek, neem dan contact op. In verband met weersomstandigheden kan deze excursie worden afgeblazen. Iedereen die zich heeft aangemeld krijgt bericht als het niet door gaat. Neem bij twijfel contact op met Ad Roobeek.

Georganiseerd door: 
Vertrekplaats: 
Lutjebroekerweel
Contactpersoon: 
Ad Roobeek, T: (0228) 51 59 55, E: ad.roobeek@ziggo.nl
Vindt plaats in: 

Deel deze pagina