Datum: 
vrijdag 24 mei 2019 22:15
Type activiteit: 
Inventarisatie - vlinders insecten


De nachtvlinders mogen zich in Nederland de laatste jaren verheugen op een toenemende belangstelling. Enkele goede nachtvlinderveldgidsen voor zowel macro- als micronachtvlinders hebben daar zeker toe bijgedragen. Ook binnen de Insectenwerkgroep van onze afdeling is er een grote groep actief met het nachtvlinderonderzoek.

In de nacht van 24 op 25 mei doen we het onderzoek op de Suyderbraeck, Zesstedenweg 20A in Scharwoude. We zetten het doek met speciale lamp op rond zonsondergang (21:45 uur) en om 01:00 uur zetten we de lamp uit. De eerste nachtvlinders kunnen we om 22:15 uur op het doek verwachten.

De vlinders worden gevangen om gedetermineerd te worden. De grote vlinders krijgen zo snel mogelijk weer meer bewegingsvrijheid in een vlinderkweekkooi. Na afloop worden de vlinders weer vrijgelaten.

Iedereen die zich wil laten verrassen door de grote verscheidenheid in tekening, kleur en grootte is van harte uitgenodigd. Als je op een van deze nachten wilt komen of wanneer je meer informatie wilt, neem dan contact op met Ad Roobeek, T: (0228) 51 59 55, E: ad.roobeek@ziggo.nl. Degenen die zich hebben aangemeld krijgen bericht als het door omstandigheden niet door kan gaan.

Georganiseerd door: 
Vertrekplaats: 
Suyderbraeck, Zesstedenweg 20, Scharwoude
Contactpersoon: 
Ad Roobeek
Vindt plaats in: 

Deel deze pagina