Datum: 
maandag 10 juni 2019 06:00
Type activiteit: 
Inventarisatie - vogels


RoodborstDe 17e soortendag wordt dit jaar op 2e Pinksterdag, maandag 10 juni gehouden.

We starten om 06:00 uur, de zon gaat al om 05:19 uur op, in teams. Hoe de start/teamindeling is hangt af van de verplichte inschrijving. De finish is om 15:00 uur bij de Schapenstreek aan de Gouw 57 A, Lutjebroek (bij de Lutjebroekerweel). De bedoeling is dat ieder team probeert zoveel mogelijk vogelsoorten waar te nemen. De broedperiode is in volle gang.

Van veel soorten zijn de ouders nu actief met het voeren van de jongen. Naast de vaste broedvogels zijn er tal van verrassingen mogelijk. Wie ontdekt er een Vorkstaartplevier of een Terekruiter? De wintergasten zullen vertrokken zijn.

Voor het winnende team is er naast de altijd blijvende roem een leuke wisseltrofee.

In verband met de indeling in teams is aanmelding vooraf vereist. De teams zullen zo evenwichtig mogelijk worden ingedeeld.

Afhankelijk van de deelname, bestaat een team uit 3, 4 of 5 deelnemers. In overleg met de deelnemers kunnen de start- en eindtijd en start- en eindlocatie worden aangepast. De instructies, gebiedskaart en speciale streeplijst met de te verwachten soorten worden naar de deelnemers gezonden.

Deze dag is voor beginnende vogelaars uiterst leerzaam en voor de meer ervaren vogelaars een mooie gelegenheid hun kennis door te geven. Aanmelden kan tot en met 6 juni.

Inlichtingen bij Ad Roobeek, T: (0228) 51 59 55, E: ad.roobeek@ziggo.nl.

Georganiseerd door: 
Vertrekplaats: 
Schapenstreek Lutjebroek
Contactpersoon: 
Ad Roobeek
Vindt plaats in: 

Deel deze pagina