Datum: 
zaterdag 13 april 2019 09:10
Type activiteit: 
Inventarisatie - planten


keizerskroonWe gaan op 13 april naar Thijsse's Hof om te kijken wat de natuur in het voorjaar te bieden heeft. Vanaf station Bloemendaal is het een kwartier lopen. Onderweg zien we al dat de naam Bloemendaal goed gekozen is.

De tuin staat vol met planten uit de duinen van Kennemerland. Deze groeien zoveel mogelijk in hun natuurlijk milieu. Voor dieren is de hof ook een aantrekkelijke plek. Er zitten onder andere Vinken, diverse Mezen, de Zanglijster, de Tjiftjaf en ook de Vos. Later in het jaar kruipen er Wijngaardslakken rond.

In het vroege voorjaar zijn bolgewassen vaak de eerste planten die tevoorschijn komen. Veel soorten zijn al eeuwen geleden aangeplant op oude buitenplaatsen. Bijvoorbeeld Sneeuwklokje, Lenteklokje, Winterakoniet.  Die soorten zijn op die terreinen verwilderd en behoren nu tot de Nederlandse flora. Gelukkig zijn er kwekers die die Stinzenplanten in hun assortiment hebben. Je kunt in Thijsse's hof dus ideeën opdoen voor je eigen tuin.

De trein vertrekt om 9:10 uur uit Hoorn. We stappen in Sloterdijk over en zijn dan om 10:05 uur in Bloemendaal. Inlichtingen bij Clemens Appelman.

Aanmelden is verplicht aan het volgende adres: c.uitdenboogerd@quicknet.nl.

Als er iets verandert aan de dienstregeling vanwege onderhoud of vertraging, dan kan dat snel via de mail worden doorgegeven.

Keizerskroon, © Clemens Appelman

Georganiseerd door: 
Vertrekplaats: 
Station Hoorn
Contactpersoon: 
Clemens Appelman, T: (0229) 24 43 57, E: c.uitdenboogerd@quicknet.nl
Vindt plaats in: 

Deel deze pagina