Datum: 
zondag 22 juli 2018 14:00
Type activiteit: 
Excursie

egboetswaterZondag 22 juli is er een vleermuizenexcursie in en rond het Egboetswater. We laten het belang zien van het ophangen van vleermuiskasten. We zullen ook één of twee kasten openmaken en kijken of er wat in zit. Mocht er wat inzitten dan laten we zien wat het is. We verwachten redelijk grote drukte onder de vleermuizen. De vrouwtjes met jongen zijn uitgevlogen. De vrouwtjes van de Ruige dwergvleermuis hebben gejongd in Noord- en Oost-Europa. Misschien zijn hiervan de eersten inmiddels ook al weer terug. Wij willen graag dat je je van tevoren opgeeft, zodat wij er voor kunnen zorgen dat er genoeg begeleiding is.
De vleermuizen maken voor de mens onhoorbare 'ultrasone' geluiden. Deze kunnen echter wel worden opgevangen met BAT-detectors. Aan de hand van de hoogte en het ritme van de geproduceerde geluiden kunnen we vaststellen om welke soort vleermuis het gaat. De excursie is zeker ook geschikt voor kinderen!
Graag van tevoren aanmelden bij Fred Weel, M: 06 486 64 025, E: zoogdierenwerkgroep@knnvhoorn.nl
De excursie wordt gestart om 14.00 uur vanaf de parkeerplaats aan De Liederik, een voor auto's doodlopende zijstraat van de Vok Koomenweg. De Vok Koomenweg is weer een zijweg van de N240, afslag richting Oostwoud/Hauwert.

Georganiseerd door: 
Vertrekplaats: 
De Liederik, een voor auto's doodlopende zijstraat van de Vok Koomenweg, zijweg van de N240, afslag richting Oostwoud/Hauwert.
Contactpersoon: 
Fred Weel, M: 06 486 64 025, E: zoogdierenwerkgroep@knnvhoorn.nl
Vindt plaats in: 
Geschikt voor kinderen: 
Ja

Deel deze pagina