Binnen de doelstellingen van de KNNV zoals omschreven op de landelijke website onder 'Over de KNNV' organiseert de afdeling verschillende activiteiten zoals:

Cursussen
Regelmatig zijn er cursussen over diverse onderwerpen, bijv. vogels kijken, planten determineren, ecologisch tuinieren.

Excursies
Er worden twee keer per maand excursies naar natuurgebieden gehouden die meestal in de omgeving liggen. Het is een goede mogelijkheid om meer te weten te komen van de natuur dicht bij huis.

Lezingen
Elke wintermaand organiseert onze afdeling een lezingavond in het Wijkcentrum Kersenboogerd, Brederodegracht 1, 1628 LZ Hoorn.

Terreinbeheer
Onze KNNV-afdeling brengt natuurbescherming ook daadwerkelijk in praktijk door enkele natuurgebiedjes (i.s.m. SBB) te beheren. Al meer dan 20 jaar werken we op het "Landje van Naber".

Werkgroepen
Wie wat dieper wil graven kan terecht bij een werkgroep, zoals de Insectenwerkgroep, de Plantenwerkgroep, de Waterlevenwerkgroep, de Vogelwerkgroep, en de Zoogdierenwerkgroep, ieder met een eigen programma, gezamenlijk worden allerlei uiteenlopende onderwerpen bestudeerd.

Groepsweekenden
Onze KNNV-afdeling organiseert één keer per jaar een lang weekend naar een interessant natuur gebied om daar ter plekke vogels, planten, vlinders, kortom de natuur te bekijken.

 

Deel deze pagina