Stengelloze_sleutelbloem Bijeenkomsten Plantenwerkgroep

De mooiste tijd voor planten en plantenmensen komt er nu aan.

We zullen er dan ook weer vaak op uit trekken, zowel om te inventariseren als om alleen voor ons eigen lol naar planten te gaan kijken.

 

 Stengelloze sleutelbloem © 2018 Clemens Appelman

Ons programma voor het derde kwartaal:

Woensdag 22 augustus

Opnieuw inventariseren volgens het 'Nieuwe Strepen' protocol, nu bij Etersheim (hok 129-510).
We treffen elkaar om 14:30 uur op het Oosteinde bij de spoorwegovergang. De bus naar Amsterdam stopt in Oosthuizen ongeveer 250 meter lopen van ons startpunt.

Woensdag 29 augustus

Vandaag een wat langere excursie naar de Koopmanspolder van 11.00 uur tot rond 17.00 uur. We ontmoeten elkaar bij de ingang van het gebied ter hoogte van kruising Dijkweg/Driehuizen. Wil je rijden of meerijden, laat het mij alsjeblieft weten.

Woensdag 26 september

Na ons bezoek afgelopen winter aan Micropia in Amsterdam kwam de behoefte op ook zelf eens naar klein spul te gaan kijken. Onze afdeling bezit de nodige microscopen om dit mee te doen en om deze tijd van het jaar is er aardig wat minuscuul leven in water te vinden. Waar deze middag (ook nu weer start 14:30 uur) zal plaats vinden is op moment van schrijven nog niet bekend. Als je mee wilt doen: geef je op bij mij en ik laat het je weten.


Excursies Plantenwerkgroep en Landelijke activiteiten

 

 


Verslagen

Zondag 22 april 2018

Excursie Stinzenplanten Elswout


Interesse

Belangstellenden zijn welkom! Ben je nog nooit met ons mee geweest, maar wil je meer aan plantjes doen, kom gerust eens meedoen; wees niet bang dat je niet genoeg weet, de onderwerpen zien er wel specialistisch uit, maar wij zijn daar allemaal beginners in en al doende hopen we te leren. Wil je meer weten over onze activiteiten neem dan even contact met mij op: Anneloes ter Horst: T: 0226 45 29 90; M: 06 176 28 020; E: anneloes59@planet.nl

Oproep
Tot slot een oproep: heb je ideeën over wat je de komende maanden zou willen bezoeken met de plantenwerkgroep, laat het mij dan ajb weten.

Waarnemingenmoeraswespenorchis
Heb je een waarneming van een bijzondere plant of bijzondere vindplaats van een plant geef dat dan alsjeblieft door via het digitale waarnemingenformulier of per mail of telefoon aan Anneloes ter Horst met een zo nauwkeurig mogelijke omschrijving van de vindplaats.

 

Vragen of meldingen aan de plantenwerkgroep:
Anneloes ter Horst, T: (0226) 45 29 90 / 06 176 28 020, E: anneloes59@planet.nl

Deel deze pagina