karthuizer_anjer

Ook voor de zomermaanden hebben we nog een vol programma voor de plantenwerkgroep. 

In principe hoef je je niet op te geven voor deze excursies (behalve die naar Texel), maar als je dat wel doet heb je meer kans dat we op je wachten mocht je verlaat zijn.

Woensdag 3 juli: Excursie Hortus Leiden

We zijn in februari naar de Hortus in Leiden geweest. Dat was heel interessant, maar deed ons verlangen deze tuin ook in de zomer te zien; dat gaan we nu doen. We nemen de trein van 11:29 uur vanaf station Hoorn naar Leiden. Ga je op eigen gelegenheid dan zien we elkaar om 13:00 uur bij de ingang van de hortus aan het Rapenburg. 

Woensdag 17 juli: Inventarisatie Wognum

Deze middag gaan we een stuk inventariseren volgens ‘Het Nieuwe Strepen’-protocol en wel ten zuiden van Wognum. Het is een mooi ‘hok’, maar behoorlijk wat loopwerk; daarom beginnen we een uurtje eerder dan meestal nl. om 13:30 uur. We ontmoeten elkaar om die tijd op de hoek van Oude Gouw en Parelgras. 

Woensdag 24 juli: Excursie Medemblik

We gaan deze keer naar een nieuw stukje dat de gemeente Medemblik ook ecologisch beheert nl. een paddenpoel. Deze ligt op de plek waar Crommeweijdt overgaat in ‘Oortje’. Goed bereikbaar per bus 139, vertrek 14:00 uur vanaf station Hoorn, uitstappen halte Schuitevoerderslaan. Als we tijd over hebben kunnen we nog verder gaan met de inventarisatie van de zuidelijke oever op het stuk dat we in mei hebben bekeken, deze ligt op loopafstand. 

Woensdag 31 juli: Excursie Suyderbraeck

Vandaag weer eens een bezoek aan de Suyderbraeck, Zesstedenweg 20a in Scharwoude, in het kader van ons 5-jarig project. Start 14:30 uur. 

Woensdag 21 augustus: Excursie Texel

Op veler verzoek een excursie naar de Moksloot op Texel, botanisch gezien een prachtig gebied. Hier moeten we uiteraard een hele dag voor uittrekken. We vertrekken uit Hoorn al om 8:21 uur naar Den Helder (overstappen Heerhugowaard) en hebben dan de boot van 10:00 uur naar Texel. Daarvandaan gaan we met de Texelhopper naar de Moksloot. Dit busje moet je van tevoren reserveren, daarom graag opgeven voor 19 augustus bij Anneloes: anneloes59@planet.nl.

Reken erop dat je pas ’s avonds weer thuis bent. 

Woensdag 28 augustus: Excursie Koopmanspolder

Vandaag alweer een wat langere excursie, nu naar de Koopmanspolder van 11:00 uur tot ± 17:00 uur. We ontmoeten elkaar bij de ingang van het gebied ter hoogte van kruising Dijkweg/ Driehuizen. Per OV: bus 132 vanaf station Hoorn om 10:29 uur brengt je tegen 11:00 uur ter plekke. 

Woensdag 11 september: Excursie Marken

Dit keer weer een “nieuwe Strepen’ excursie, nu naar Marken. We gaan daar het noordelijke stuk inventariseren. Per OV: bus 314 vanaf station Hoorn om 12:23 uur, overstappen in Monnickendam op bus 315, uitstappen halte Marken Centrum 13:32. Voor wie anders reist, we zien elkaar even over half twee bij deze bushalte. 

Naast deze excursies is er ook nog een ‘algemene excursie’ naar de Wogmeerdijk op 28 juli, zie pagina 4. 

Ook de moeite waard zijn de Floronexcursies, altijd zeer leerzaam, de volgende zijn enigszins bij ons in de buurt (kijk voor meer informatie op de site van Floron): 

Zondag 21 juli Ilpendam, 10:30-16:00 uur, opgave, E: floronamsterdam@gmail.com 

 

Interesse
Belangstellenden zijn welkom! Ben je nog nooit met ons mee geweest, maar wil je meer aan plantjes doen, kom gerust eens meedoen; wees niet bang dat je niet genoeg weet, de onderwerpen zien er wel specialistisch uit, maar wij zijn daar allemaal beginners in en al doende hopen we te leren. Wil je meer weten over onze activiteiten neem dan even contact met Anneloes ter Horst op.

Oproep
Tot slot een oproep: heb je ideeën over wat je de komende maanden zou willen bezoeken met de plantenwerkgroep, laat het mij dan ajb weten.

Waarnemingen
Heb je een waarneming van een bijzondere plant of bijzondere vindplaats van een plant geef dat dan alsjeblieft door via het digitale waarnemingenformulier of per mail of telefoon aan Anneloes ter Horst met een zo nauwkeurig mogelijke omschrijving van de vindplaats.

Vragen, ideeën of meldingen aan de plantenwerkgroep:
Anneloes ter Horst, T: (0226) 45 29 90, M: 06 176 28 020, E: anneloes59@planet.nl

 

 

Deel deze pagina