Inleiding
We hebben een wat wonderlijk seizoen achter de rug: lang niet alle excursies konden door gaan, soms was het te nat en soms was het veel te heet. Toch hebben we wel het nodige kunnen doen, waaronder een mooie excursie naar de Koogbraak, waar we o.a. het Moerasviooltje aantroffen en een heerlijke excursie naar Texel, deze laatste met helaas erg weinig mensen.

Binnenbijeenkomsten
Nu staat het seizoen van de binnen-bijeenkomsten weer voor de deur.
Alle bijeenkomsten zijn van 14:30 tot 16:30 bij Clemens thuis.

Woensdag 15 januari gaan we in aanloop op het nieuwe seizoen kijken naar sites met informatie over planten en apps als hulp bij het determineren. Ook gaan we laten zien hoe je met de NOVA-app, kunt inventariseren.

Voor alle bijeenkomsten geldt: aanmelden bij Clemens Appelman: E: c.uitdenboogerd@quicknet.nl ; T: 0229 24 43 57

Verder van harte aanbevolen voor in de agenda: de Botanischedag/ Florondag in Nijmegen, dit jaar op zaterdag 14 december. Deze dag is altijd zeer informatief en inspirerend. Als je wilt gaan moet je je hier t.z.t. voor opgeven via de Floron-site.

 

Interesse
Belangstellenden zijn welkom! Ben je nog nooit met ons mee geweest, maar wil je meer aan plantjes doen, kom gerust eens meedoen; wees niet bang dat je niet genoeg weet, de onderwerpen zien er wel specialistisch uit, maar wij zijn daar allemaal beginners in en al doende hopen we te leren. Wil je meer weten over onze activiteiten neem dan even contact met Anneloes ter Horst op.

Oproep
Tot slot een oproep: heb je ideeën over wat je de komende maanden zou willen bezoeken met de plantenwerkgroep, laat het mij dan ajb weten.

Waarnemingen
Heb je een waarneming van een bijzondere plant of bijzondere vindplaats van een plant geef dat dan alsjeblieft door via het digitale waarnemingenformulier of per mail of telefoon aan Anneloes ter Horst met een zo nauwkeurig mogelijke omschrijving van de vindplaats.

Vragen, ideeën of meldingen aan de plantenwerkgroep:
Anneloes ter Horst, T: (0226) 45 29 90, M: 06 176 28 020, E: anneloes59@planet.nl

 

 

Deel deze pagina