aanharkenOp vrijdag 20 april stonden begeleiders en kinderen van groep 7 en 8 van de basisschool Piramide klaar op het station van de Museumstoomtram te Hoorn om mee te helpen bij het inzaaien van een West-Fries bijenlint. Deze bijenoase langs het stoomtrammetje wordt aangelegd tussen de gemeente Hoorn en Medemblik.
Behalve de kinderen waren diverse genodigden van de gemeenten Medemblik en Hoorn, LTO Noord, ANV Hollands Noorden, KNNV Hoorn/West-Friesland, Mak Blokweer aanwezig. Loc Bello was speciaal voor deze gelegenheid van stal gehaald en het was een mooie zonnige dag waarop deze bijenexpress vrolijk fluitend zijn baan volgde naar het eerste in te zaaien terrein in Medemblik.
De kinderen genoten zichtbaar van het ritje. Het Groenbeheer stond klaar met harken en emmertjes. Het zaad werd door de kinderen met grote zwaaibewegingen over het terrein gestrooid en aangeharkt.
Op een kleiner terrein bij Station Wognum gaf Harry Nederpelt, Wethouder gemeente Medemblik, instructie hoe je het beste de grond kon aanharken, tot groot vermaak van de kinderen. Het was een leuke nuttige dag voor jong en oud. En nu maar hopen dat het biologische zaad van de inheemse planten mooi tot bloei komt. Het zal zeker bijdragen tot een fraai uitzicht op het West-Friese landschap.
En met een beetje geluk en mooi weer kun je straks weer bijen en vlinders zien dartelen naast Bello.

Deel deze pagina