Zaterdag 4 augustus hielden Landschap Noord-Holland en onze KNNV afdeling samen de tweede vogelkijkdag van dit jaar. Het werd een zonovergoten dag met af en toe gelukkig wat bewolking. Omdat wij al een hete periode achter de rug hadden, toch maar even een parasol meegenomen. Naarmate de tijd verstreek maakte men er dankbaar gebruik van om in de schaduw te kunnen zitten.

tim_zuttTim Zutt (boswachter LNH) was in zijn uppie met de promotieaanhangwagen naar de waterberging gekomen. Toen wij daar alles opstelden zagen wij al een Kluut die het moeilijk had en ook een meeuw lag op de grond aan de overkant van het water. Tim heeft toen besloten om deze maar weg te halen en in een bak af te laten voeren naar de vogelopvang.

utrechtersDankzij de leden die met hun telescoop deze dag mogelijk maakten kon het publiek genieten van de soorten die in beeld kwamen.
Een gezin uit Utrecht, op fietsvakantie trekkend door Noord-Holland, stopte met hun kinderen bij het kijkpunt. Ze kregen dan ook gedegen uitleg over wat ze zo in beeld kregen, al was het voor de begeleider wel even door de knieƫn gaan.


Het publiek heeft ook onder begeleiding van gidsen een wandeling gemaakt langs het 38 ha grote terrein, wat weer enkele soorten opleverde. De soortenlijst geeft aan wat wij deze dag hebben gezien. Gezien de publicaties in de media viel het aantal bezoekers ons tegen, aan het weer kan het niet hebben gelegen.

soortenlijst

Deze dag hebben wij 32 volwassenen en 5 kinderen mogen begroeten.

Douwe Greydanus.


Deel deze pagina