Jaarverslag KG 2015

In het jaar 2015 zijn 15 activiteiten georganiseerd (7 kampeer-weekenden; 7 excursies van een hele dag; 1 halve dag excursie voorafgaand aan de jaarlijkse Ledenvergadering) met in het totaal 111deelnemers. Eén wandeling is geannuleerd vanwege te weinig aanmeldingen. Alle activiteiten worden aangekondigd in de Convo die 2x per jaar verschijnt en zijn ook te vinden op de website van de Kampeergroep:  www5.knnv.nl/kampeergroep.  De meeste uitingen hebben een “algemeen” karakter maar ook worden wel themaweekends/wandelingen georganiseerd zoals een “Vogelweekend op Schiermonnikoog”, maar ook een “Paddenstoelen wandeling op de Utrechtse Heuvelrug” en een vlinderexcursie met als thema “het pimpernel blauwtje op de grote pimpernel”. We streven ernaar de excursiedoelen te spreiden over het hele land en over de verschillende biotopen. De excursies brachten ons dan ook van de Hondsbosschezeewering naar Montferland en van Schiermonnikoog naar Swalmen in Limburg.

Bijzonder dit jaar was de viering van het 65-jarige lustrum. 27 leden en oud-leden vierden dit lustrum met een boottocht op de Rijn vanaf  de Blauwe Kamer. Een feestelijk onthaal met koffie en gebak en een toepasselijke speech van de voorzitter maakte die dag tot een mooie herinnering aan deze mijlpaal van de Kampeergroep. Vooral de aanwezigheid van een van de oprichters van de groep was heel bijzonder.

Er werd gekampeerd en gewandeld onder de meest uiteenlopende weersomstandigheden. Nachtvorst tijdens het vroege Paasweekend in Alphen (N.BR.) tot zeer heet tijdens de vlinderwandeling in de moerputten bij Den Bosch, of de  nauwelijks ophoudende regenbuien tijdens de excursie in de Zouweboezem (rietvogels). Gelukkig zijn KG-ers uit een stevig hout gesneden en gaan ondanks barre weersomstandigheden toch op pad.

Een greep uit de waarnemingen biedt het volgende beeld: de zang van de snor tijdens de voorjaarswandeling in de Zouweboezem. Zes sneeuwgorzen tijdens het kamp op Schiermonnikoog. Het pimpernel blauwtje bij de Moerputten.  65 soorten paddenstoelen werden op naam gebracht tijdens een wandeling tussen Maarn en Austerlitz.

Tijdens de jaarvergadering die ieder jaar in januari plaatsvindt wordt teruggekeken op alle excursies van het afgelopen jaar en worden de wensen geïnventariseerd voor het komend jaar.

De vele foto’s die tijdens de activiteiten worden gemaakt, worden op Dropbox geplaatst zodat alle KG-ers die kunnen bekijken en kunnen nagenieten van de herinnering aan een geslaagd excursiejaar.