Datum:
vrijdag 19 april 2019 14:00 tot maandag 22 april 2019 14:00
Type activiteit:
Kamperen

Dit jaar gaan we met Pasen de streek langs de IJssel tussen Doesburg en Zutphen verkennen.
De oevers van de IJssel in dit gedeelte zijn afgelopen tijd onder handen genomen vanwege het plan “Ruimte voor de rivier”. Met name in Cortenoever liggen er nieuwe fietspaden dichter langs de IJssel dan vroeger en ook zijn de uiterwaarden toegankelijker gemaakt. Alles hangt natuurlijk wel nauw samen met de waterstand in de IJssel. Fietsend of wandelend gaan we op zoek naar de bijzondere flora en fauna van deze streek. Oversteken met pontjes (Olburgen en Bronkhorst) naar de meest schilderachtige plekken. Ganzen en eenden kijken op de dijk en misschien op zoek naar de bosgeelster.
Pasen valt laat dit jaar dus alle kans op vogels en bloeiende planten.
Om dit alles mee te kunnen maken kamperen we aan de winterdijk in Olburgen aan de Gelderse IJssel op minicamping ‘t Hofke www.minicamping-thofke.nl Capellegoedweg 4A, 7225 NG Olburgen. Voor leden die niet willen kamperen is er één 2-persoonskamer met 2 aparte bedden voor logies met ontbijt op de begane grond. Op de camping staat een Yurt (Mongoolse tent), deze is geschikt voor 2 tot 3 personen. De Yurt is ruim en beschikt over twee 2-persoons slaapbanken, een kachel en een keukentent.
Prijzen: Tent met 1 persoon: € 10,--.
De 2-persoonskamer kost 1 nacht € 35,-- voor een persoon, bij 2 personen € 55,--; vanaf 3 nachten: € 28,-- voor een persoon, bij 2 personen € 50,--, ontbijt € 8,-- p.p.
De Yurt kost bij gebruik door 1 of 2 personen € 60,-- voor een nacht, € 110,-- voor 2 nachten en
€ 150,-- voor 3 nachten, wil je langer blijven, kijk dan voor de prijzen op de website.
Aanmelden: Voor de 2-persoonskamer en de Yurt vóór 31 januari 2019 bij Ellie. Voor het kamperen vóór 28 februari 2019 ook bij Ellie. Voor niet leden bij het bestuur. voorzitter@kampeergroep.knnv.nl.

Georganiseerd door:
Vertrekplaats: