Datum:
vrijdag 10 april 2020 14:00 tot maandag 13 april 2020 14:00
Type activiteit:
Kamperen

Het is al weer 10 jaar geleden dat de KG in de omgeving van Winterswijk neerstreek. Tijd dus om onze kennismaking te vernieuwen. We gaan genieten van het Achterhoekse coulisselandschap, een landschap afwisselend van weilanden, bossen en houtwallen en hoeven. Het gebied bestaat uit heidevelden, doorsneden door slingerende beekjes, bossen, hoogveengebieden en geologische interessante steenlagen. Het gebied rondom Winterswijk heeft niet voor niets de status Nationaal Landschap verkregen, een landschap om trots op te zijn. Afhankelijk van het weer gaan we fietsend (en soms wandelend) natuurgebieden bezoeken, zoals het Wooldse Veen, Bekendelle, Borkense Baan, Korenburgerveen (langs Meddoveense pad). We zitten pal aan de Duitse grens en zullen die wellicht ook kruisen. In de steengroeve broedt een oehoe, waarschijnlijk niet toegankelijk, maar wellicht zien we rondom een van de vele hoeven zijn kleine broertje, het steenuiltje. Andere waargenomen soorten in het gebied zijn, nachtzwaluwen, geelgors, boomvalk, zandhagedis, hazelworm, geelsterren, orchideetjes, zonnedauw en schaafstro.
We verblijven op Boerderijcamping De Brömmels, Meerdinkweg 5, 7108, BJ Woold. Dat is een geitenboerderij, waar ook zogenoemde woodlodges te huur zijn, vier-persoonshuisjes. Indien gewenst gelieve de huisjes zelf te huren, wel s.v.p. bij opgave vermelden. Voor meer informatie zie website: https://www.brommels.nl/, of bel: (0543) 56 45 18.
Zoals gebruikelijk beginnen we op vrijdagmiddag en we eindigen aan het eind van de maandagochtend.

Route: Volg de A12 richting Doetinchem, bij knooppunt Oud-Dijk volg de Twente-Noordroute over de A18 richting Varsseveld, volg de N18 en later de N318 richting Aalten en naar Winterswijk, op rotonde richting Borken en op de volgende rotonde richting Woold over Brinkerweg, Gosselinkweg, rechtsaf Meerdinkweg en vervolgens linksaf voor de Geitenboerderij.
Openbaar Vervoer: Ga naar Station Winterswijk (fietsen zijn daar te huur) en reserveer een rit bij het lokaal vervoersysteem: https://www.zoov.nl/.
Aanmelden voor 1 februari 2020 bij Marianne van der Heijden. Voor niet leden voorzitter@kampeergroep.knnv.nl.

Georganiseerd door:
Vertrekplaats:
Boerderijcamping De Brömmels, Meerdinkweg 5, 7108, BJ Woold.
Vindt plaats in: