Datum: 
vrijdag 20 juli 2018 14:00 tot zondag 22 juli 2018 14:00
Type activiteit: 
Kamperen

Vrijdag 20 tot en met zondag 22 juli Kampeerweekend in het Reestdal o.l.v. Betty
De Reest is een smal riviertje, bijna een beek, dat ten oosten van Meppel de grens vormt tussen Overijssel en Drenthe. Ooit ontsprong het in de toen nog niet afgegraven hoogvenen van Slagharen. Pas in het winterhalfjaar, als het brede dal van de Reest onder water staat, zie je de kracht van het riviertje en de breedte van het dal dat hier ontstaan is. Noordelijk en zuidelijk liggen de hogere zandgronden van Overijssel en Drenthe. Het dal was altijd vruchtbaar wat te zien is aan de fraaie boerderijen die er nog staan langs de beide wegen die het dal omzomen. De Reest kronkelt nog prachtig en heeft inmiddels al zes potentiële ruilverkavelings- en kanaliseringsplannen doorstaan. Dat komt vooral omdat de Drenten en Overijsselaars het nooit eens werden over een oplossing. Nu gaat kanalisatie helemaal niet meer gebeuren. De gronden in het dal zijn voor een aanzienlijk deel in handen van het Drentse Landschap respectievelijk Landschap Overijssel. En voor zover er al plannen op stapel staan zijn ze natuurgericht. Het gebied is landschappelijk heel afwisselend en rijk aan natuur. Op het landgoed Dickninge staan in het voorjaar bijvoorbeeld veel stinsenplanten, en ook landgoed de Havixkhorst is de moeite waard. Het ooit actieve ooievaarsstation de Lokkerij in IJhorst trekt nog steeds aan aantal, nu wilde, ooievaars. Op de Takkenhoogte bij de Pieperij zag ik vorig jaar nazomer nog een hele familie wielewaal en de grauwe klauwier is daar ook vaste bewoner. Botanisch is er in dit overgangsgebied van heideveldjes, plasjes, graslanden en bosjes ook veel te beleven. In Oud Avereest  ligt bezoekerscentrum de Wheem van Landschap Overijssel met veel wandelmogelijkheden er omheen, en in Drenthe bezoekerscentrum ’t Ende bij de Stapel en het Stapelerveld. Voldoende om een lang weekend aan weerszijden van de Reest rond te neuzen. Er kan veel gewandeld worden.
We logeren op camping Si-Es-An, De Haar 7  Balkbrug. De ligging is tussen Balkbrug en Oud Avereest.telefoon 0523-656534  Een wat luxe geoutilleerde, maar wel ruime en groene camping, in het hart van het excursiegebied. We kunnen bij elkaar staan op een veldje.
De optie loopt tot 1 mei. Als er dan iets meer tentjes zijn kunnen ze er nog bij, maar bij latere opgave is er geen zekerheid meer. Op deze camping zijn nu nog(maar we gaan hartje vakantietijd) huisjes te huur en trekkershutten en stacaravans. Belangstellenden kunnen dat het beste zelf organiseren.
Opgave voor 1 mei.

Georganiseerd door: 
Vindt plaats in: 

Deel deze pagina