Datum:
vrijdag 24 mei 2019 14:00 tot zondag 26 mei 2019 14:00
Type activiteit:
Kamperen

Landgoed Geijsteren ligt pal aan de rivier de Maas op de grens van Limburg en Brabant, net buiten Venray. Camping Landgoed Geijsteren is onderdeel van dit 700 hectare groot landgoed en natuurgebied.
Landgoed Geijsteren is een voormalige heerlijkheid dat sinds 1806  in het bezit is van de adellijke Duitse familie, de Weichs de Wenne. Het bestaat uit uitgestrekte naald- en loofhoutbossen met vennen die uitnodigen om te wandelen en te fietsen. De fraaie Oostrumse beek slingert met haar rustieke bruggetjes door het landschap. Je kunt er een grote variëteit aan planten aantreffen, o.a. de koningsvaren en de adelaarsvaren.
Het natuurgebied De Maasduinen aan de overzijde van de Maas is binnen handbereik. Nationaal Park De Maasduinen is uniek doordat de langste rivierduinengordel van Nederland zich in het gebied bevindt. Deze zijn ontstaan door een samenspel van water, wind en mens door de eeuwen heen. Hierdoor is een prachtig natuurgebied ontstaan.
Doordat vroeger zowel de Rijn als de Maas door het gebied stroomden, zit er veel zand en grind in de grond. Dit zand en grind werd in het verleden in De Maasduinen gewonnen. Een opmerkelijke zand- en grindwinningplek is het Reinderslooi. Van 1963 tot aan 2001 zijn er miljoenen tonnen zand en grind afgegraven. Hierdoor ontstond een groot meer: het Reindersmeer. We gaan het ontdekken wandelend en op de fiets!
www.campinglandgoedgeijsteren.nl Camping Landgoed Geijsteren, Op den Berg 5 A, 5823 CB Maashees, 0478 532601 / 0627112435  / 0681861945.  Op deze camping zijn trekkershutten te huur. Dit kun je het beste zelf regelen met de beheerder. (Wacht er niet te lang mee!). Wil je dat dan ook doorgeven bij de aanmelding?
Je hebt een geldige natuurkampeerkaart nodig, uitgegeven door de Stichting Natuurkampeerterreinen. Deze kaart is ter plaatse te koop voor € 15.95 en is een heel jaar geldig. Of digitaal https://www.natuurkampeerterreinen.nl/word-natuurkampeerder/

Aanmelden uiterlijk 14 april 2019 per email bij Annie. Voor niet leden voorzitter@kampeergroep.knnv.nl

Georganiseerd door:
Vertrekplaats: