Datum:
vrijdag 5 juli 2019 14:00 tot zondag 7 juli 2019 14:00
Type activiteit:
Kamperen

We kamperen in Paaslo ( tussen Steenwijk en Wolvega)
Ten noorden van de Weerribben, onderdeel van het Nationaal park Weerribben-Wieden en ten oosten van de Rottige Meente ligt het mooie, pleistocene, zwak heuvelachtige, gebied rond Paaslo. Hier is het goed kamperen tussen de houtwallen en met weinig muggen. Van hieruit kunnen we op de fiets de beide moerasgebieden bereiken. We gaan niet met bootjes op het in juli drukke water varen, maar rijden o.a. richting Scheerwolde via een prachtig fietspad door het rietland. Van de polders Wetering Oost en West is enkele jaren geleden een flink stuk onder  water gezet. Dit moest de natte ecologische verbinding worden tussen  Weerribben en Wieden. Het was ornithologisch direct een groot succes. De purperreigers en lepelaars van de Auken bij Giethoorn noord komen hier foerageren, en de roerdomp woont er gewoon. De vogelhut ten noorden van Scheerwolde biedt een groots uitzicht op een oeverzwaluwenwand, terwijl de geoorde futen dichtbij zwemmen. Hopelijk met jongen op de rug. Daarnaast zijn er natuurlijk veel soorten eenden en rietlandvogels die in juli nog actief zijn. Westelijk van de Friese grens ligt de Rottige Meente, een minder bekend maar prachtig eivormig moerasgebied met legakkers. Met de fiets kun je er helemaal omheen. Ook hier zijn vogelhutten. Het spreekt vanzelf dat de moeras- en waterplanten in deze tijd eveneens nog in volle glorie te bewonderen zijn. We mogen de rietlanden en trilvenen niet in, maar alles is overal goed vanaf de wegen en paden te bekijken.
We kamperen op de SVR minicamping De Houtwal, eigenaars familie Vuist, Oostpaalerweg 2, 8378 JC Paaslo. Zowel Steenwijk als Wolvega hebben een NS station, en Oldemarkt is per bus bereikbaar.
Fietsen zijn te huur in Oldemarkt bij ten Veen Tweewielers Kruisstraat 49.
Er zijn in Paaslo ook bungalows en stacaravans te huur, niet op de camping, en er is een vrienden op de fietsadres.
Aanmelden uiterlijk 30 april 2019  bij Betty. Voor niet leden voorzitter@kampeergroep.knnv.nl

Georganiseerd door:
Vertrekplaats: