Datum: 
zondag 8 september 2019 14:00
Type activiteit: 
Kamperen

Gaasterland in ZW-Friesland is één van de 20 Nationale Landschappen in ons land en ligt tussen Bolsward, Sneek, Joure, Lemmer en de IJsselmeerkust. Op korte afstand tref je er veen-en kleigebieden, restanten van stuwwallen en de IJsselmeer kust aan. Bijzonder is een golvend landschap in een overwegend vlak gebied. Het woordje “gaast” betekent dan ook glooiing.
Op bepaalde plekken eindigen de stuwwallen abrupt aan het IJsselmeer. Deze steile hoogtes zijn de bekende “kliffen” Rode, Mirnser en Oudemirdumer Klif.
Wat gaan we daar doen? Naar de kliffen, vogels kijken langs de kust, het libellenreservaat bij Wyldemerk bezoeken, wandelen in het Rijsterbosk - een prachtig parkbos bij Oudemirdum. Bij slecht weer is er het bezoekerscentrum “Mar en Klif”  van het Nationale Landschap en de fraaie stadjes Stavoren en Lemmer.

Meriam heeft dit kamp overgenomen van Aletta. Dat betekent dat het accent deze dagen meer op vogels komt te liggen! Dus vogelaars, grijp je kans!!
Daarnaast wordt het een easy-kampje, wat er op neer komt dat ‘s ochtends niet om 9.00 vertrokken wordt, maar om 9.30 uur.  Voor ieder dus een rustig ontbijt!

 
Op 5 km afstand van de camping ligt het oude brinkdorpje Oudemirdum waar we een keer heerlijk kunnen eten.
We gaan dit gebied fietsend en lopend verkennen. De (schone) SVR camping ligt op loopafstand van de IJsselmeerkust.
We verblijven op de SVR camping “De Groninger”, Heaburgen 42, 8566HJ Nijemirdum, tel. 0514571459. Huisjes en fietsen zijn hier niet te huur. Fietsen zijn wèl te huur op ca 6 km van de camping in Oudemirdum. Adres: “t Fietshoekje”, Fonteinwei, 8567JT Oudemirdum: tel. 0514571243.
Aanmelden uiterlijk 21 augustus 2019 per e-mail bij Meriam (zie de mail van Anke 13 augustus 2019). Niet leden kunnen zich aanmelden als aspirant lid bij voorzitter@kampeergroep.knnv.nl


Georganiseerd door: 
Vertrekplaats: 
Nijemirdum
Vindt plaats in: 

Deel deze pagina