Datum: 
zaterdag 10 oktober 2020 11:00
Type activiteit: 
Natuurwandeling

De Wodanseiken langs de Wolfhezerbeek ten zuiden van het dorp Wolfheze in de provincie Gelderland behoren tot de bekendste bomen van Nederland. De eiken zijn niet bijzonder groot, maar wel oud; schattingen variëren van 400 tot 600 jaar.
In het natuurgebied Wolfhezerheide of Laag-Wolfheze, waar de eiken deel van uitmaken, liggen de overblijfselen begraven van het verdwenen dorp Laag- of Oud-Wolfheze. Ook loopt er een vroegere Hessenweg en is er in de middeleeuwen een landweer aangelegd. Uit de prehistorie zijn een aantal grafheuvels bewaard gebleven. Het terrein van Natuurmonumenten bestaat vooral uit heide en gemengd bos, het maakt deel uit van de ecologische verbindingszone tussen Veluwe en Nederrijn. Door het gebied lopen meerdere beken.
We gaan hier een rondwandeling maken langs de sprengen en beken, de Wodanseiken, de duizendjarige den en over de heide. Onderweg kijken we naar paddenstoelen en heel misschien komen we de pruikenzwam nog tegen.

Start van de wandeling is op het parkeerterrein van natuurmonumenten aan de Wolfhezerweg. Schuin tegenover het Fletcherhotel.  Wolfheze is per trein te bereiken en het is dan een wandeling van 1,2 km naar de parkeerplaats. De begintijd zal rond 11 uur zijn.
Aanmelden kan bij Alma Visscher tot woensdag 7 oktober. Voor niet leden bij devoorzitter@kampeergroep.knnv.nl  

 

Georganiseerd door: 
Vertrekplaats: 
Wolfheze
Vindt plaats in: 

Deel deze pagina