Datum:
zaterdag 15 december 2018 10:30
Type activiteit:
Natuurwandeling

Eén van de grootste gletsjerdalen in Nederland is te vinden bij Leersum de “Darthuizerpoort”. Het is gevormd in de periode dat Noord-Nederland met landijs  bedekt was ca 370.000-130.000 jaar geleden en maakt deel uit van de stuwwal van de Utrechtse Heuvelrug. Het is een langgerekt, spectaculair dal met steile kanten. Bovenop de stuwwal bevindt zich een graftombe, behorend bij het in de zichtas gelegen landgoed Broekhuizen.
De winter is een prima tijd om ter plaatse te kijken, omdat de bomen kaal zijn en er dus goed zicht is. Deze dag beginnen we met koffie en een PP-presentatie over het gebied bij mij thuis in Bunnik. Vervolgens gaan we met de auto naar Leersum voor een lunch in restaurant Darthuizen. En daarna gaan we op pad voor een wandeling in het gebied van stuwwal en gletsjerdal. Onderweg wordt uitleg gegeven over de geologie en landschap van het gebied. De wandeling is ca 4 km en we lopen in een rustig tempo.
De kosten voor de lunch zijn voor eigen rekening.
Verzamelen in Bunnik bij Aletta thuis
Vanaf het station Bunnik is het nog ca 15 minuten lopen naar haar huis.
Aanvang: 10.30 uur in Bunnik.
Aanmelden vóór 10 december 2018 per e-mail of telefoon bij Aletta.
Voor niet leden van de kampeergroep bij de voorzitter@kampeergroep.knnv.nl.

Georganiseerd door:
Vertrekplaats: