Datum: 
zaterdag 30 maart 2019 11:00
Type activiteit: 
Natuurwandeling

Het weidevogelmekka onder de rook van Amsterdam: het Landje van Geijsel http://www.monumentenouderamstel.nl/landje-van-geijsel is befaamd sinds de eigenaar zijn land plas-dras laat, waardoor het in het voorjaar een favoriete pleisterplaats is geworden van allerlei weidevogels. Voorjaar 2014 werden er begin maart duizenden grutto’s geteld, honderden smienten, wulpen en tientallen andere steltlopers als kemphanen, tureluurs en eenden en talingen. In de Ouderkerkerplas zelf, aan de andere kant van de A9 overwinteren ieder jaar tienduizenden smienten.
Dus als het weer enigszins goed is dan verwachten we veel vogels te kunnen zien.
Het plan is om vanaf de grote parkeerplaats aan de Ouderkerkerplas een rondje rondom de plas te lopen met een uitstapje onder het viaduct van de A9 naar het landje van Geijsel. Vertrek 11.00 uur. Het is ongeveer 5 km wandelen.
Neem op de A2 of op de A9 de afslag Ouderkerk aan de Amstel en volg de borden Ouderkerkerplas. De grote parkeerplaats is onmiskenbaar. Vanuit Amsterdam is het linksaf Burg Stramanweg (N522), linksaf Machineweg en rechtdoor Groeneveldweg en dan ligt de P rechts.In de buurt is geen echt goede OV verbinding, maar vanaf station Amsterdam Bijlmer Arena is het makkelijk te fietsen. Er zijn daar OV-fietsen te huur.
Opgeven voor dinsdag 12 maart 2018 bij Marianne. Voor niet leden voorzitter@kampeergroep.knnv.nl

Georganiseerd door: 
Vertrekplaats: 
Ouderkerkerplas
Vindt plaats in: 

Deel deze pagina