Datum: 
zaterdag 8 augustus 2020 11:00
Type activiteit: 
Natuurwandeling

We gaan een wandeling maken in de buurt van Zelhem en Halle langs een gemarkeerd pad met de intrigerende naam Boelekeerlspad. De Boelekeerl was vroeger het schrikbeeld van de jeugd, die bang werd gemaakt voor 'disse keerl'. De man was onzichtbaar, hield zich op in watergaten en het was als kind beter om dit kwaadaardig schepsel niet te ontmoeten.

De wandeling is botanisch zeer interessant. Hij loopt door een natuurgebied, dat mede is ontstaan door afgraving van landbouwgebied. Er is veel kalkrijke kwel, waardoor een bijzondere vegetatie is ontstaan.  Het tracé loopt over de gronden van een tiental particuliere eigenaren, Staatsbosbeheer en Waterschap. Oorspronkelijk is de route 6 km lang, maar zo interressant dat je met een verkorting nog uren op pad kunt zijn.

We verzamelen om 11 uur op de parkeerplaats van het Boelekeerlspad aan de Jolinkdijk vlak bij de kruising met de Nijmansdijk in Zelhem.
Met het openbaar vervoer: Bus 23 Arriva van Doetinchem station (richting Ruurlo) naar Zelhem halte Stikkenweg. Dan nog ongeveer 40 minuten (2,7 km) lopen.
Opgave voor 1 aug 2020 bij Marchien. Voor niet leden bij devoorzitter@kampeergroep.knnv.nl
In overleg is het mogelijk om je van een treinstation te halen.


Georganiseerd door: 
Vertrekplaats: 
Zelhem
Vindt plaats in: 

Deel deze pagina