Wil je weten waarom het leuk is voor kinderen om mee te gaan met een kampeervakantie?
Lees wat ze er zelf over schrijven:
 
Een dagje met de KNNV

Zaterdag ochtend. Acht uur. Ik word wakker in de tent en hoor op de achtergrond wat vogeltjes fluiten. Ik ben in Spanje op een kampeervakantie van de KNNV in de Picos de Europa. Als ik aangekleed ben, kruip ik uit de tent, wens iedereen even goedemorgen en haal een stokbroodje in de campingwinkel. Ondertussen zijn m’n zusje en ouders ook uit de tent gekomen en hebben de tafel gedekt om te ontbijten.
Rond negen uur verzamelt het kamp zich bij de gemeenschappelijke tent om de excursies te verdelen. We gaan met een klein groepje een rondwandeling maken van 6,5 kilometer. Als de groep compleet is vertrekken we. Na een klein half uurtje rijden zijn we op plaats van bestemming en vertrekt de wandeling. De groene bergtoppen zijn gesluierd in een klein laagje mist. Na een uur lopen, vogels spotten en genieten van de mooie uitzichten, breekt het zonnetje door. Overal komen vlinders vandaan. Rond een uur of één zoeken we een lunchplekje. Ik kijk is om me heen en zie twee grote vogels boven ons cirkelen. Na de groep te hebben gewezen op de twee, komen hier en daar wat verrekijkers te voor schijn. Er wordt al snel geconcludeerd dat het een paartje zwarte ooievaars is! Na de lunch zijn we al snel weer bij de auto om terug te gaan naar de camping.
Het is half drie als we terug zijn op de camping. Er is vanavond trouwens pannenkoekenwedstrijd dus er moet nog het een en ander voorbereid worden. Samen met mijn goede vriend, zijn broer, mijn zusje en wat anderen zijn we de jury. En na een leuk en lekker pannenkoeken maal wordt de winnaar gekozen. Moe en voldaan van de dag is het tijd om rustig te gaan slapen…
Kennard, 13 jaar


Met de KNNV in Picos de Europe

Ik ben in 2014 in de zomervakantie met de KNNV naar de Picos de Europa geweest. We kwamen zondagmiddag aan in de Picos (Spanje). Het was mijn 2e kampeervakantie dus ik kende nog een paar mensen van de vorige keer. Elke avond om 8 uur was er choc (chocolademelk). De eerste avond van het kamp kun je in dat uur elkaar een beetje leren kennen. Ze vertellen dan ook de excursies die er de  volgende dag plaats vinden. De volgende dag liepen wij met de kortste wandeling mee. Zelf vind ik vlinders heel leuk om naar te kijken, er waren daar ook veel soorten. De volgende dagen waren veel wandelingen en leuke dieren en vlinder soorten. Toen we er een week zaten, hebben we zelf een huttentocht georganiseerd. Dat is een wandeling die naar een hut leidt en daar slaap je dan een nacht en dan ga je weer terug. Het was best een zware tocht met grote rotsen, puinhellingen, steile bergen en steile afdalingen. De wandeling vond ik erg mooi en wat vooral leuk was is dat we door veel sneeuwvelden liepen, kan je je het voorstellen? Midden in de zomer een sneeuwbal gooien?  Toen we bij de hut aankwamen mochten we daar crocs aandoen en lekker op het terras zitten. Ik ging even naar de voorkant van de hut en daar zag ik een groepje gemzen, dat zijn een soort berggeiten. De jongste gems liep een klein eindje mijn kant op, steeds wat meer tot dat ik haar bijna kon aaien. Ik vond dat heel bijzonder want de meeste gemzen zijn best schuw. Toen we weer terug waren was het alweer aan het einde van de week. Zaterdag gingen we als afscheid nog lekker tapas eten in een Spaans barretje. En toen waren de 2 weken al weer om.
Mirte, 10 jaar
 
 
Ervaringen met de KNNV
 
Het leukste aan KNNV-kampeervakanties vinden wij de mensen die je ontmoet, die allemaal wel ergens iets over weten, van slakkenexperts tot vlinderaars. Of de mensen die net als wij niet zo heel veel weten, maar wel heel gezellig zijn. Met andere jongeren (en ouderen) is het ook altijd leuk: samen op huttentocht gaan, beekexcursies doen of iets anders wat zomaar opeens naar voren komt. Zo hebben wij bijvoorbeeld geroeid over een meer in Noorwegen om paddenstoelen te zoeken, edelstenen gezocht in Zwitserland en gemzen gespot tijdens de huttentocht in Spanje. Het zijn deze dingen die je onthoudt van de KNNV-kampeervakanties en die de vakanties ook voor ons heel leuk maken.
Tim & Bram, 14 en 18 jaar
 

-----------------------------------------------------------------------------

Snel naar:

Home       Waarom deelnemen?       Info voor IVN'ers       Voor het eerst?       Ook voor kinderen?    

Overzicht vakanties 2019      Beschrijvingen 2019

Folder      Voorwaarden       Verslagen      Inschrijven       Contact

Deel deze pagina