Het is weer paddestoelentijd.
Van de Inktviszwam zijn dit jaar nieuwe vindplaatsen gemeld, die de landelijke pers gehaald hebben. Wij hebben ze dit jaar (augustus) ook gevonden, vlak bij huis (Assen)!

Een inktviszwam in volle glorie

Een inktviszwam nog in het ei
foto's Hans Schinkel

Oktober 2010: 
Op een oude beuk in het Drentse Aa gebied verschijnt in de herfst al een aantal jaar een groep Goudvliesbundelzwammen, de beuk zelf blijft het nog goed doen.
 
Foto E.K.

In Kloosterveen groeit de Vliegenzwam (foto Heleen Medema):


Sander van den Bor mailt op 24 september 2010: Eergisteren kwam ik deze gigant (een tijgerspin) tegen in de volkstuin te Smilde waar ik ook ´n stukje van bewerk. Vooral om insecten te trekken, naar mijn mening lukt dat aardig.…


Ook fotografeerde hij in eigen tuin een Gerande spanner:

en deze Adder in het Drents-Friese Wold:

en hij zag deze Noordse witsnuitlibel in het Fochteloërveen:


16 Augustus 2010 Heleen Medema:
Sinds dit voorjaar broedt de Zwarte Roodstaart boven de deur van ons dakterras onder een houten overkapping.Vanmorgen vloog het jong (tweede legsel) vanuit het nest op ons dakterras. Beide ouders vliegen af en aan met voer. Soms wat groot voor het kleine bekkie!


Op 26 juli 2010 mailt Kai Waterreus: Afgelopen maandag zagen we onderaan de vogelkijkhut bij Diependal dit exemplaar roodhalsfuut.
Met excuses voor de afmeting van de foto, het oplossend vermogen van mijn telelens is beperkt.

Op 21 juli 2010 laat Heleen Medema ons weten: Tijdens het vogelen op 8 juli langs het Deurzerdiep hebben we veel weidebeekjuffers gezien. Vliegend lastig te fotograferen maar zittend toch ook mooi!
 

Ook een leuke waarneming gedaan? Stuur een korte tekst met foto naar patroost@home.nl  Graag wel de naam van het afgebeelde organisme vermelden.

Deel deze pagina