Hoewel het Rozenven voor de amfibieënwerkgroep het hoofddoel is wat betreft het monitoren van amfibieën, is het voor ons ook een uitdaging om ook in andere poelen en waters in en rond Roosendaal te weten wat er leeft. Op deze manier leren we dan ook veel over waterinsecten en vissen zoals bijvoorbeeld een visje wat in onze omgeving nog niet gemeld was, de blauwband, die ook nog wel eens forellenvisje genoemd schijnt te worden.

Ons doel blijft natuurlijk de amfibieën en het is altijd weer spannend als je bij een poel komt en er blijken meerdere soorten kikkers en salamanders in voor te komen. Eén van de mooiste en zeker om te zien is toch de Alpenwatersalamander. Maar natuurlijk is het ook leuk om eens een snoekje of een kleine modderkruiper in je net te krijgen en samen proberen uit te vogelen wat dit nu weer is.

Zo blijft het iedere dag weer een verrassing om te zien wat we vinden. Zo hopen we nog steeds in onze omgeving de vinpootsalamander en de heikikker te vinden, twee soorten die we tot op heden nog niet aangetroffen hebben. Maar we blijven er voor gaan, want we denken te weten dat ze er zijn.

Amfibiewerkgroep

 

Deel deze pagina