Begin 2012 is aan de Zoogdierenwerkgroep KNNV Roosendaal subsidie toegekend voor het plaatsen van vleermuiskasten op Landgoed Visdonk. De subsidie voor dit project is mede tot stand gekomen door een bijdrage van Coördinatiepunt Landschapsbeheer, Provincie Noord Brabant en de Nationale Postcode Loterij.

Eind mei 2012 heeft de Zoogdierenwerkgroep KNNV Roosendaal een 30-tal vleermuiskasten opgehangen in Landgoed Visdonk. Op 3 verschillende locaties steeds 5 boshamerkasten en 5 grootoorkasten.
Vleermuiskast ophangen 
Op ongeveer 4 meter hoogte met de invliegopening zuid-west. Tevens wordt er in het MEC T-Huis Visdonk een vleermuiskast opgehangen en is er informatie aanwezig voor de bezoekers. Een van de informatie panelen op de educatieve route in Visdonk geeft informatie over vleermuizen.

Het doel is het bieden van verblijfplaatsen voor vleermuizen, mogelijkheid tot monitoren van vleermuizen en het informeren van bezoekers over vleermuizen.

Elke maand worden de kasten gecontroleerd op vleermuizen. Heel spannend. Het kan wel een jaar duren voordat vleermuizen de kasten als verblijfplaats gaan gebruiken. We hadden geluk, in juli hadden we onze eerste vleermuis:
een Gewone Grootoorvleermuis (zie bij pijl op de foto) in een boshamerkast!

Gewone grootoor in vleermuizenkast
Wel bijzonder voor onze Zoogdierenwerkgroep, want tot nu toe hadden we nog geen Gewone Grootoorvleermuis waargenomen op Landgoed Visdonk.

Meer weten over dit project?

info@roosendaal.knnv.nl

Zoogdierenwerkgroep KNNV Roosendaal

 

Deel deze pagina