Bestuurssamenstelling
Tot ons grote genoegen kunnen we u mededelen dat in de vacature binnen ons bestuur is voorzien.
Hans Boekhout is op onze uitnodiging toegetreden tot het bestuur. Hans was lid van de KNNV Zeist en door zijn verhuizing naar Rotterdam heeft hij zich bij onze afdeling aangesloten. Op de ALV heeft u al kennis met hem kunnen maken als excursieleider van de vogelexcursies die eens per maand op wisselende doordeweekse dagen plaatsvinden.
De functie van Natuurhistorisch Secretaris neemt hij over van Erica die het voorzitterschap op zich heeft genomen.

Jubileum
Op vrijdagavond, 11 oktober 2019, viert onze afdeling zijn 30-jarig bestaan in het Isalatheater in Capelle a/d IJssel.
Hier wordt de film Het Wad, overleven op de grens van water en land vertoond.
Noteert u deze datum alvast in uw agenda en informeert uw familie en vrienden over deze viering.
Meer informatie volgt binnenkort.

Bericht van de voorzitter.
Als het herfst is, word ik altijd onrustig. Dan wil ik naar buiten. De lucht opsnuiven. Met de gevallen bladeren spelen. Genieten van de prachtige herfstkleuren en van de paddenstoelen. Ik ben dus altijd blij met het korter worden van de dagen en met de donkere dagen. Gezellig.
Gelukkig is dit jaar de herfst nat. Erg nat zelfs. Dus veel paddenstoelen, in alle kleuren en maten. Dat was de voorgaande jaren wel anders. Ik verwacht dit najaar een mooie paddenstoelenlijst. En dat komt goed uit, omdat de paddenstoelencursus van start is
gegaan voor de tweede keer. Dit keer speciaal voor mensen die de eerste ronde niet mee konden doen (er waren te veel inschrijvingen) en voor mensen die geen lid zijn van de vereniging.
Kees Pinster geeft de cursus opnieuw, daar zijn we erg blij mee.
Hij doet dit vol enthousiasme en hanteert creatieve werkvormen.
We hebben gelukkig weer een mooie opkomst. Daarbij zijn 8 mensen van buiten de KNNV waarvan inmiddels enkelen lid zijn geworden. Ik heet hen van harte welkom in ons midden.
De woensdagmiddagexcursies zijn een succes, we gaan daar zeker mee door. Er is echter wel een winterstop. In oktober hebben we dan geen woensdagmiddag-excursie. In maart 2018 is de eerstvolgende woensdagmiddagexcursie na de winterstop. Ans den Haan blijft deze organiseren voor ons. Zij stopt echter wel als algemeen bestuurslid voor KNNV afdeling IJssel en Lek. We hebben voor de eerstvolgende Algemene Ledenvergadering dus een vacature algemeen bestuurslid. We hebben tevens een vacature voor het organiseren van lezingen voor onze afdeling. U kunt voor informatie over beide vacatures terecht bij ondergetekende. Telefoonnummer en e-mailadres vindt u achterin dit blad.

Ook kan ik u alvast melden dat Ad Wagenmakers voor ons een grassencursus gaat geven. De cursus is gepland in het voorjaar van 2018. We kijken er naar uit.

Foto’s
Er is een nieuwe mailbox aangemaakt om foto’s naartoe te sturen: knnvijenl@gmail.com
Stuur de foto’s op met de naam van het onderwerp op de foto, de naam van de excursie, datum en je eigen voor- en achternaam. Ik wil benadrukken dat het belangrijk is dat de volledige datum als volgt wordt ingevuld: dd-mm-jjj (dus bvb 22-01-2016). Dit is van belang voor het sorteren en terugvinden van de foto’s. Verder is mijn wens dat als het een landschap of mensen betreft, er begonnen wordt met de excursieplaats. Ook dit is van belang voor het sorteren en terugvinden van de foto’s. Dat scheelt veel werk bij het uitzoeken van de vele foto’s die er per excursie binenkomen. Leo van Exel en ik beheren de foto’s.
In het Menu staan de fotomappen: FOTO'S > Excursies jjjj (waarbij jjjj het jaartal is).
Tot slot van dit stukje over foto’s: noteer na de Nederlandse naam van het gefotografeerde onderwerp ook de Latijnse naam. Dat was een wens, uitgesproken op de ALV. Die Latijnse naam is te vinden op http://waarneming.nl: zet de Nederlandse naam in het zoekbalkje en druk op “zoek”. Links op de sitepagina komt de Latijnse naam te staan.

Bijdragen
Leo van Exel is actief als internetwebmaster. We zouden het zeer op prijs stellen als jullie suggesties hebben voor de website. Bijdragen over een onderwerp voor het Samengesteld Blad zijn ook zeer welkom.

Hartelijke groet,
Martin van Rees