De zesde nationale Strandwerkgemeenschap dag

In de week van 5 - 14 oktober 2019 organiseert de KNNV de "Week van de Veldbiologie". De Strandwerkgemeenschap doet mee samen met de strandwachten van de Stichting Anemoon.

Waarom op 12 oktober?
Op die datum komen SWG-leden in het hele land naar het strand te gaan om waarnemingen te doen in het kader van de zesde landelijke SWG-dag. Hierbij hanteren we eenzelfde methodiek, namelijk middels het Strand Monitor Project-formulier van de Stichting Anemoon. Zo verzamelen we op zoveel mogelijk plaatsen langs de kust informatie en kunnen aanspoelsels langs de verschillende stranden op dezelfde dag worden vergeleken.

De onderstaande regionale strandwachtgroepen doen op 11 en 12 oktober mee en stellen hun strandwachtloop op die dag te open voor belangstellenden. Zo kun je meer te weten komen over het leven in zee door het aanspoelsel te bekijken en meedoen aan een landelijk onderzoek.
Na  afloop worden de ingevulde SMP-formulieren verzameld en tot een verslag van deze landelijke SWG-dag verwerkt voor een artikel in het Zeepaard. Daarnaast worden de vondsten van die dag verwerkt in het CS (Centraal Systeem) van de SWG waarin al ruim 75 jaar gegevens worden vastgelegd.

SMP-Ameland 11 oktober: Start strand Buren-aan-Zee Ameland, 13.30uur.
Contactpersoon: Theo Kieviet theokiewiet@gmail.com

Texel 12 Oktober: Start parkeerplaats bij Jan Ayeslag (Paal 12), Texel, om 13:00 u
Contactpersoon: Arthur Oosterbaan, tel. 0222-310590, email-adres: arthuroosterbaan@hetnet.nl.

Camperduin 12 oktober: Vertrekpunt Paviljoen Luctor et Emergo, strand Camperduin start 12.15u
Contactpersoon: Yvonne Koning ya.koning@quicknet.nl

Petten 12 oktober: Start om 13.00 vanaf strandpaviljoen Zee & Zo.
Contactpersoon: Trudy Khune (tkhune@hetnet.nl)

IJmuiden 12 oktober
Verzamelen om 11.45u bij het borstbeeld van Cornelis Vreeswijk op de top van duin van de meeste noordelijke strandopgang: het Cornelis Vreeswijkpad (vlakbij Paviljoen Zuidpier)
Contactpersoon: Frank Perk; 06 - 138 32 694.

Katwijk 12 oktober
Verzamelen 10:15 uur. locatie:  parkeerterrein Noordduinen Katwijk bij KNRM-loods Noordduinseweg 4, 2221 BL Katwijk aan Zee, bij paal betaald parkeren.
Contactpersoon:  Marijke Kooijman,  06112361987; kooijberg@zonnet.nl

Den Haag 12 oktober
Verzamelen om 11.00 bij het Atlantic Hotel Deltaplein Kijkduin.
Contactpersoon: Gerda Idsinga gp.idsinga@casema.nl (06-1323 4477)