woensdag 12 september 2018

Op diverse plaatsen in het land kan je meedoen met een excursie, een lezing, een wandeling, inventarisatie of mini-cursus.
De KNNV is de landelijke Vereniging voor Veldbiologie. Want Veldbiologie is samen naar buiten, de natuur ontdekken, beleven en beschermen.

Ga mee op pad met één van KNNV afdelingen door heel Nederland en ontdekt wat de natuur om je heen te bieden heeft.

Er zijn diverse activiteiten in de periode van 5 tot 14 oktober:

PROVINCIE GELDERLAND / UTRECHT
Afdeling Arnhem: zaterdag 6 oktober, 12.45 - 15.00 uur in Meinerswijk. We gaan op zoek naar zoogdieren, planten, bomen, vogels en insecten!
Afdeling Arnhem: dinsdag 9 oktober, paddenstoelen zoeken in het Leusveld.

Afdeling Noordwest Veluwe: zaterdag 6 oktober, 8.15 uur vertrek, vogelexcursie naar Harderbroek, Kievitslanden en Strandgaperplas.
Afdeling Noordwest Veluwe: zaterdag 13 oktober, paddenstoelenexcursie in Speulder- en Sprielderbos,

Afdeling Wageningen: zondag 7 oktober, 10 uur. Vertrek: Keijenbergseweg 6, Wageningen. Paddenstoelenexcursie op Landgoed Oostereng.

Afdeling Nijmegen: woensdag 10 oktober, 20.00 - 22.00 uur. 's Hertogenbosch. Lezing: De Maas van open riool tot natuurparadijs.
Afdeling Nijmegen: vrijdag 12 oktober, 10.00 - 14.00 uur. Start: raadzaal gemeente Gennep. Excursie Reindersmeer.
Afdeling Nijmegen: zaterdag 13 oktober, 13.00 - 17.00 uur. Start: raadzaal gemeente Gennep. Excursie Genneperhuis en Niers

Afdeling Epe-Heerde: zaterdag 13 oktober, stookdag voor het project ijzerwinning uit klapperstenen. Museumboerderij Hagendoorns Plaatse.
Afdeling Epe-Heerde: zondag 14 oktober, 13.30 uur, parkeerplaats achter het hertenkamp, Dellenweg, Epe. Paddenstoelenexcursie

Afdeling Zeist: zaterdag 6 oktober, vanaf 9.30 tal van leuke excursies bij het Treekerpunt, Woudenberg. Aandacht voor vogels, paddenstoelen, mossen, planten en natuuronderhoud.

PROVINCIE OVERIJSSEL / GRONINGEN
Afdeling Vriezenveen: zaterdag 13 oktober, van 9.00 tot 16.00 uur, in het Herman Jansenpark, Vriezenveen. Hoeveel soorten kan jij vinden? We gaan samen op pad!

Afdeling Deventer: zondagmiddag 14 oktober, 14.00 - 15.30 uur. Vertrek: stadhuis Deventer. Wandeling langs het Bergkwartier, Pothoofd en Wellekade, met aandacht voor stadsplanten.

Afdeling Groningen: zondag 7 oktober, 10.00 - 12.00 uur. Locatie: Groningen, wijk Drielanden. Doe mee met een inventarisatieproject.
Afdeling Groningen: zaterdag 13 oktober, 9.00 -12.00 uur. Locatie: Sassenheim, Haren. Vogelexcursie Quintusbos

PROVINCIE NOORD BRABANT / ZEELAND
Afdeling Waterweg Noord: zondagochtend 7 oktober, 9.30 uur, een algemene excursie naar 'De Rietputten', Vlaardingen

Afdeling Bevelanden: zaterdag 6 oktober, 10.00 - 12.00 uur. Vertrek: werkschuur Natuurmonumenten, Zwaaksedijk 5, Kwadendamme. We gaan op zoek naar vogels en planten in de Zwaakse Weel.

Afdeling Tilburg: zondag 14 oktober, 11.00 - 13.00 uur. Vertrek: parkeerplaats Tilburg University. Paddenstoelenexcursie in 'De oude warande', Tilburg.

PROVINVIE NOORD en ZUID HOLLAND
Afdeling Zoetermeer: zaterdag 6 oktober, 10.00 tot 13.00 uur in de natuurtuin van het Westerpark te Zoetermeer. De natuurtuin wordt door vrijwilligers onderhouden. Welke mossen, paddenstoelen en planten kunnen we ontdekken?

Afdeling Delfland: zondag 7 oktober, 12.30 tot 16.00 uur. Locatie: Melarium. Ontdek de natuur in dit prachtige natuur-en kunstcentrum: zoogdieren, schelpen, mossen, bijen en meer.

Afdeling Den Haag: donderdag 11 oktober, 14.15 uur. Vertrek: Hoofdingang Clingendael, Wassenaarseweg, Den Haag. Bomeninventarisatie.
Afdeling Den Haag: zondag 14 oktober, 14.30 uur. Vertrek: Atlantic hotel, Kijkduin. Inventarisatie van verse aanspoelsels op het strand: schelpen, kwallen, krabben en wieren.

Afdeling Gouda: zondagmiddag 14 oktober, 14.00 - 15.30 uur, Paddenstoelenexursie. Vertrek: Dierentehuis aan de Groenenhovenweg.

Afdeling Hoorn/ West-Friesland: zondag 14 oktober, vanaf 10.30. Locatie: De brandweerkazerne bij het Julianapark in Hoorn. Natuurexcursie, met nadruk op planten en vogels

Strandwerkgroep: op verschillende locaties excursies op het strand, op zoek naar aangespoelde organismen

Dit overzicht wordt iedere paar dagen bijgewerkt.